бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Едва ли ще се учудите, когато разберете какво реши съдът спрямо общинския съветник, залял с вода Николай Костов!

Районен съд-Разград обяви за невинен общинския съветник, залял с вода треньора на футболен клуб „Ботев“-Пловдив на стадион „Лудогорец Арена“ в събота вечерта.

Процесът срещу 54-годишния Божинел Христов се гледа днес след като полицията му състави акт за нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, по-известен като Закон за футболното хулиганство.

По време на заседанието свидетели не бяха разпитвани, бяха приложени обясненията на друг фен, участвал в пререканията с наставника на „Ботев“ Николай Костов, както и снимки, извадени от видеозаписа на мача.

Самият запис бе изгледан от съдия Светлана Чолакова и присъстващите в залата по време на заседанието. Въз основа на нещо защитата на Христов и самият той твърдяха, че пръв в посока към запалянкото Иван Костадинов вода плисва треньорът, а това действие е последвано от заливането с чаша от страна на нарушителя по този съдебен процес.

Христов разказа пред съда, че през цялото първо полувреме Костов и неговият щаб са обиждали публиката в Разград наричайки ги „турци“ и „резаци“, а на полувремето Костов попитал Костадинов дали си е пил хапчетата. Като доказателство, че Христов е бил предизвикан адвокат Антон Монев използва и изявление на друг зрител от централната трибуна на „Лудогорец Арена“, публикувано в дискусия във Фейсбук.

В пледоарията си адвокат Антон Монев заяви, че актът на Христов е съставен в нарушение на процесуалните правила на подобни административни актове, като не е уточнено коя точно клауза от член 21 на Закона за футболното хулиганство е нарушена.

В този член не е описано нарушение „заливане с вода“ – категоричен бе Монев. Член 21 дефинира понятието „спортно хулиганство“ по следния начин:

„Противообществена проява (спортно хулиганство) по смисъла на този закон е непристойна проява, изразяваща се в отправяне на ругатни и други неприлични изрази и жестове, които са особено вулгарни, предизвикване или участие в сбивания, нахлуване на спортния терен, унищожаване или повреждане на чуждо имущество, използване на забранени предмети, отказ да се изпълнят разпорежданията на отговорните за спортната проява лица или на полицейските органи, или друга подобна проява, нарушаваща обществения ред, която не съставлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, и е извършена умишлено в спортния обект или в зоната около него преди, по време и непосредствено след спортното мероприятие, както и на отиване или на връщане от спортния обект във връзка със спортното мероприятие.“.

Алтернативно адвокат Антон Монев призова съдът, ако признае подзащитният му за виновен да му наложи минималната глоба, според закона тя може да е между 200 и 500 лева, както и да не му налага наказание забрана за посещение на футболни мачове, тъй като той има чисто съдебно минало.

След 20-минутен размисъл съдът прие аргумента на защитата и обяви Божинел Христов за невинен, уточнявайки, че действително не са налице хипотезите на член 21 от Закона за футболното хулиганство и проявата му не съответства на този текст. Съдия Чолакова заяви още, че подробни мотиви за решението си ще обяви в законовия срок.

gong.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker