Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Димо Бакалов продължава да “консумира” прилежно голови подавания

Крилото на Локомотив (Пд) Димо Бакалов продължава да увеличава головата си сметка с екипа на “черно-белите” през сезона.

След победания си гол срещу Етър (ВТ) 29-годишният сливналия вече има 9 попадения през кампанията във всички надпревари, а 8 от тях са в Първа лига.

Любопитно е, че начинът, по който бележи Бакалов, в повечето случаи е един и същ. Той просто е на точното място в точния момент и успява да “изконсумира” хубавите асистенции на свои съотборници. Срещу Етър (ВТ) Аралица влезе в ролята на човека с последния пас. Бакалов бе сам на празна врата и бутна топката в нея.

Така бе срещу Славия (1:1 в София), така бе и срещу Пирин (Благоевград) (1:0) в мачовете от пролетта. И в двете срещи капитанът Марчев успя да изведе на празна врата Бакалов, който нямаше проблеми да вкара.

През есента нещата не бяха кой знае колко по-различни.

Първият гол на крилото за кампанията бе срещу ЦСКА-София при загуба на “Армията” с 1:4. Тогава асистенцията бе на вече напусналия Марк Бедима след подаване отляво, а Бакалов заби кълбото с глава.

След това Димо вкара последователно по едно попадение на Дунав (2:1) след подаване на Аяри…

… на Етър (ВТ) с глава (2:0) след центриране на Муса отдясно…

…на новака Витоша (Бистрица) при равенството 1:1 в София след асистенция на Марчев…

…на Берое (1:2) след пас на Муса…

…и в 1/16 финалите за Купата срещу Марица (3:1) след късо подаване на Мартинович.

И то все по един и също начин. Подаване на съотборник и гол. Бакалов се превърна в консуматор на подавания. След напускането на Мартин Камбуров през лятото, именно такъв човек трябваше на Локомотив (Пд).

Нападател, който да е ефективен пред вратата на съперника. Доколко Бакалов замества достойно Императора, е спорно като въпрос. Факт е, че “смърфовете” намериха нов силен реализатор, който, малко или много, носи точки с попаденията си.

TribunaPlovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker