бетано най-добър сайт за слот игри
ДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Димитър Палазов пред TribunaPlovdiv.bg: В школата на Локомотив (Пд) започна да се говори за футбол, забраних на родителите да идват на тренировките

Изминаха две седмици откакто детско-юношеската школа на Локомотив (Пд) има нов директор – Димитър Палазов. Какви са неговите впечатления от работата до момента, кои са належащите проблеми за решаване пред юношеския ни футбол и как вижда бъдещото развитие школата и първия отбор на “черно-белите” клуб. Отговор на тези, и други, въпроси специалистът даде в специално интервю за TribunaPlovdiv.bg:

Г-н Палазов, как се чувствате начело на ДЮШ на Локомотив (Пд)? Какви са първите Ви впечатления от работата до момента?

Чувствам се добре. Вече се отърсих от предстартовата треска и лека-полека влизам в новата си роля. Първите ми впечатления са, че в ДЮШ започна да се говори за футбол. Обсъждат се тренировки, мачове, тактически системи и други футболни неща.

Много ли е работата, която има да се свърши в школата?

Работата, която има да се свърши, е много, но ако е добре организирана, няма да тежи. И отсега нататък всеки от нас ще има задължения, които трябва да изпълнява.

Кое е първото нещо, което искате да подобрите?

Първата работа в школата беше да вкарам ред в тренировъчния процес. Второто е да се направят родителски срещи, за да се запознаят родителите с новите изисквания. Третото е да се подобри инфраструктурата.

Успяхте ли да разговаряте с треньора на първия отбор Бруно Акрапович и какво си казахте?

Да, говорих вече и с г-н Акрапович. Искам само да вметна, че оттук нататък школата и мъжкият отбор ще гледат в една посока. Какво имам предвид – понеделник и вторник най-добре представилите се юноши в U17 и U19 ще тренират с мъжкия отбор. Два пъти седмично помощник-треньорите на мъжкия отбор ще слизат да работят с U17 и U19. Същото ще прави и кондиционният треньор Мики Шекеровски, а всеки четвъртък най-добрите юноши ще тренират сутринта пак с двамата помощник-треньори на мъжкия отбор.

Вие бяхте няколко пъти на стаж в Аякс, били сте на още няколко места из Европа – ще внесете ли подобен европейски модел на работа и тук?

Ходил съм на стаж на много места в Европа, не само в Аякс, така че каквото може да се вкара от модела на работата и методиката ще го направим.

Много Ваши колеги си тръгнаха в последните месеци. Бихте ли им се обадили отново да се върнат в школата?

Бих се обадил на всеки добър треньор, който иска да се развива.

В повечето школи у нас има такси за тренировки – в отбори като Лудогорец и Ботев (Пд) обаче махнаха таксите и момчетата, които са в школите са поддържани от клубовете – какво Ви е мнението по тази тема?

Таксите са решение на ръководството. Има и развити школи, където се взимат такси. Ние не вземаме на всички състезатели такси. Например в U19 няма такси.

Бившият директор на школата Иван Маринов каза, че най-големият проблем в школите са родители, които се месят в работата на треньорите. Вие как ще подходите с родителите, ще им забраните ли достъпа до тренировките, или не смятате, че те пречат на работния процес?

Проблемът с родителите го има навсякъде, затова и направихме родителски срещи. И първото нещо, което им забраних, е да посещават тренировките. Сега сме изготвили и вътрешно клубен правилник, който всеки родител трябва да разпише и да спазва.

И един генерал въпрос – как виждате развитието на мъжкия отбор. Ще успее ли Бруно Акрапович да изгради един боеспособен тим?

Първите два мача отборът ги изигра на едно високо ниво. Г-н Акрапович е възпитаник на германската школа и съм сигурен, че ще изгради един боеспособен отбор.

Какво очаквате от Дербито на Пловдив тази неделя?

Нека дербито да стане празник за града,а не война.

ЕКСКЛУЗИВНО: В Локомотив (Пд) избраха нов шеф на ДЮШ!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker