Локомотив ПловдивФутбол

Димитър Илиев: 2019 година беше специална за мен и за любимия ми отбор

Футболист №1 на България за 2019 година – Димитър Илиев гостува в предаването на btv “Тази неделя”. Капитанът на Локомотив (Пловдив) говори за кариерата, българския футбол, семейството си, както и за наградата Футболист на годината. Илиев стана вторият футболист на “смърфовете”, който печели престижната награда след легендата на клуба Христо Бонев.

“По-лесно е да кажа какво има българският футбол в момента. Не съм аз човекът, който може да прави генерални изводи, но със сигурност от известно време българският футбол върви в доста сериозна низходяща градация. Може да заключим, че от последното “силно поколение”, което през 2004г. участваше на европейско първенство, има една много голяма суша от класни футболисти, каквито в близкото минало имаше. Европейското представяне на българските клубни отбори, като изключим един Лудогорец, който държи фронта, също във всяко едно отношение има отстъпление. Да се надяваме, че в най-близко бъдеще ще има поводи за оптимизъм, защото всяка една нация минава през такива моменти на “боледуване”. И се надявам в скоро време младите футболисти да започнат да излизат по-рано в чужбина. За мен това е ключът. Колкото повече футболисти играят в силни европейски отбори, толкова по-силен ще бъде националният отбор”, заяви Илиев.

“За един футболист най-голямата чест е да защитава националната фланелка. Имам доста мачове в юношеските формации и знам какво е да играеш за България. Надявам се в най-скоро време да получа шанса да дебютирам. През годините смятам, че е имало периоди, в които съм заслужавал да бъда повикан, но не съм получавал повиквателна. През 2019 г. я дочаках. За съжаление още не съм дебютирал, така че в краткосрочен план това е най-голямата ми амбиция – да помогна с моите качества националният отбор да изглежда по-добре”.

“Призът за Футболист №1 на България ми донесе изключителна гордост и чест. Наредих се до велики имена в историята на българския футбол и в частност до една от най-големите легенди и икона на нашия клуб – Христо Бонев. Името ми да седи редом до такива величия е много специално. 2019 г. беше специална за мен и за любимия ми отбор. Завоювахме първа в историята Купа на България, отдавна не бяхме играли пред пълен стадион европейски мачове. Във всяко едно отношение 2019 г. беше перфектна за мен и за отбора, като цяло”, добави капитанът на Локо.

През 2004 г. Митко Илиев заминава за Лондон, където кара проби в Челси. До договор обаче не се стига.

“Бях на двуседмични проби. Смятам, че се представих доста добре. Имаше конкретна оферта към мен, от тогавашното ръководство, но поради една или друга причина, не се стигна до преминаване в Англия. Естествено, че това за мен е изпуснат шанс. Един млад футболист на 16 години и с качества, ако отиде да работи на такова високо ниво, със сигурност шансът да направи по-сериозна и голяма кариера се увеличава. За мое нещастие това не се случи и в последствие търся предимно причините в мен. Загубих доста години от развитието си, не получавах достатъчно игрови минути, което спря по-доброто ми развитие. Със сигурност този шанс, който пропуснах, се отрази на живота ми” спомни си Илиев.

Днес той е улегнал и знае кои са най-важните неща в живота му извън футбола. Опитва се да прекарва всяка свободна минута с дългогодишната си любов – неговата съпруга Мартина и двегодишния им син.

“Много хора смятат, че съм по-затворен, по-трудно завързвам нови запознанства, но когато се опозная с някой и го приема за по-близък, мисля че съм доста отворен и показвам същината си. Със съпругата ми сме 11 години заедно, женени сме от 2 години и половина. Синът ми е на 2 години. Те са най-голямото ми щастие. Всяка свободна минута гледам да я прекарвам с него, защото покрай лагери и пътувания, ценното време със семейството доста се отнема”, завърши той.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker