бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТрибуна Пловдив TVФутбол

Димитър Колев за бъдещето на Локомотив, Бащата и как всеки един фен ще може да бъде част от управата (аудио)

Димитър Колев разясни какво е довело до напускането на наставника на тима Христо Колев – Бащата. “Мотивите за напускането са лични. Те не са свързани с финансовата криза в момента в клуба. Не би следвало толкова да се преекспонира тази новина. За съжаление е огромна загуба за нас. Той е истински локомотивец и истински мъж, който ни е изключително нужен. В крайна сметка решението е негово. Ние направихме всичко възможно – говорихме с него, да си промени решението. Но той е човек, който не се връща назад, когато предприеме някаква стъпка.

Димитър Колев коментира и ситуацията с лиценза на Локомотив. Както вече TribunaPlovdiv.bg информира, Веселин Марешки е опростил 2,5 млн. лв. дълг на “смърфовете”. Новината бе потвърдена и от Колев. “Да, наистина. Имахме среща с адвокатите на Марешки. Подписано е споразумение, с което футболният клуб е освободен от задълженията. Има развитие и относно парите, които Левски и ЦСКА дължат на Локомотив. Днес е разговаряно с Левски. Най-вероятно утре ще постъпят средства. Предполагаме, че всичко ще е наред по отношение на Левски и ЦСКА. Според мен, на 99% Локомотив ще получи лиценз, но докато това не стане факт, ние не сме получили лиценз. Не се притесняваме толкова по лиценза. Работим сериозно, така че мисля, че ще се справим. Около 120 хил. лв. е цялата издръжка на клуба за месец. Тук включваме заплати, школа, администрация, футболисти, треньори и т.н.”, зави Деан Колев.

Според члена на УС на “Бъдеще за Локомотив”, ползата от срещата между ръководството на клуба и феновете е била огромна. “Видя се, че всички фенове сме обединени около това, че всички трябва да работим заедно, да помогнем да се спаси клуба.  Основната цел на срещата бе точно тази – да се съберат средства, да могат да се покрият неплатените задължения към футболистите. Да може да се завърши сезонът подобаващо. Това означава финал за “Купата на България”, евентуално да спечелим трофея, и отборът да се спаси от изпадане. Това са двете цели, които са поставени. Пълни оптимисти сме относно получаването на лиценз и спасяването на Локомотив. Пак ще върна в началото на разговора – днес имаме една много добра новина – финализирането на преговорите с Марешки. Ще използвам Вашата Трибуна да призова всички фенове да помогнат в момента за спасението на клуба, защото той е наш – на всички фенове на Локомотив. Задълженията към НАП не са натрупани от това ръководство. По принцип ние имаме договорка с НАП – всички приходи, които влизат в клуба, част от тях се отделят за покриване на задълженията. Няма как да се покрият наведнъж. И те проявяват голямо търпение и разбиране към нас и лека-полека дълговете се погасяват”, коментира Колев.

Колев обясни и как стои въпроса с управлението на клуба и дали то може да премине в ръцете на феновете, посредством акции. “Може би няма да се спрем на вариант акции, защото той първосигнално звучи добре. В същото време обаче, съдържа в себе си доста негативи. Ще разработим разширение на сдружението, което притежава акциите и всеки негов член ще има право на глас. Ще се провеждат събрания на УС и ще се решават проблемите на клуба. Продължаваме да се борим и сме сигурни, че отборът ще бъде спасен. Това обаче зависи от активността на всички фенове. Днешното събрание бе свързано с предстоящите събития в отбора. Може би след месец или два, когато шампионатът завърши и нещата са ясни, тогава ще се направи едно отчетно-изборно събрание, на което настоящите членове на сдружението ще могат да изберат ръководство, хора, които да представят своята визия за развитието на клуба и да имаме демократично избрано ръководство, което да води клуба през следващата година”, каза Колев. Той допълни, че не е провеждал среща с премиера на България Бойко Борисов, като по този начин опроверга плъзналите слухове.

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker