бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Данчо Христов: Би било чудесно да играем финал за Kупата с Локомотив

Капитанът на Ботев Пд Йордан Христов изнесе поредния си силен мач при гръмкото отстраняване на Левски в турнира за Купата на България. Сърцатият десен бек асистира за първото попадение на Луис Педро, което даде импулс на играта на жълто-черните. Капитанът на Ботев говори за Купата на България, оставката на Мъри и целите пред отбора.

– Данчо, какво си казахте в съблекалнята веднага след гръмкия успех срещу Левски?
– Поздравихме се, какво друго да направим. Наистина има голяма радост, че успяхме да отстраним отбора на Левски и да се класираме на полуфинал.
– Целият негативизъм, който цареше преди реванша по отношение на треньорския пост на Станимир Стоилов, както и останалите неща и промени в клуба, отразиха ли ви се преди мача?
– По принцип, когато има някакъв негативизъм, независимо дали е преди, или след мач, оказва своето влияние. Все пак става въпрос за евентуална треньорска смяна. А когато има нещо негативно, винаги не е приятно и си оказва своето влияние, но ние сме професионалисти и гледаме да не обръщаме внимание.
– Посветихте ли победата на някого?
– Победата единствено можем да я посветим на тези фенове, които днес дойдоха, подкрепиха ни и ни дадоха криле. За пореден мач те показаха, че са номер едно. Тази победа е за тях.
– Докъде смяташ, че ще стигне Ботев в турнира за Купата на България? Може ли да триумфирате с трофея?
– Ние още преди да започнем участието си в турнира, имахме за цел да спечелим купата. Сега вървим добре, на два мача сме от финала. Смятам, че имаме силите да спечелим надпреварата. Сега вече зависи кой ще ни се падне на полуфиналите.
– Предпочитания все пак имате ли?
– Не можем да имаме. Щом някой е стигнал до тази фаза, значи няма да е слаб отбор. Така че, който и да ни се падне, трябва да го отстраним.
– Как приемаш евентуалната възможност да има пловдивско дерби на финала в турнира за купата?
– Е, това би било чудесно – пловдивски финал, но все пак зависи от жребия. Да видим как ще се паднат двойките, но ако има тази възможност, бих се радвал.
– Реваншът с Левски премина много нервно.
– Наистина се получи изнервен мач. Влязохме в двубоя с по-голямо напрежение, трябваше да връщаме 2 гола пасив, а те започнаха да бавят играта още от първата минута, което не им прави чест. Ние излязохме да се надиграваме тактически и чисто футболно, а те не трябваше да действат по този начин, но това си е тяхна работа. Да, малко ни подразни, но на полувремето си казахме да не им обръщаме внимание и да вкараме един гол, което щеше да наклони везните в наша полза, и така и се получи.
– Как приехте факта с подадената оставка на треньора Станимир Стоилов? Тя оказва ли ви някакво влияние?
– Разбира се, че оказва влияние, но сега в момента не мога да коментирам, защото ситуацията е много странна. След така сладката победа да има и оставка – треньор, президент, пълна каша и в момента не мога да коментирам нещата.
– Каква цел ще преследва Ботев в първенството до края на сезона?
– Да сме в тройката. Мисля, че имаме сили и възможности да я постигнем.
– Капитанската лента тежи ли ти?
– Тежи, тежи, фланелката си тежи, капитанската лента също, все пак това е Ботев и трябва да се приемат тези неща, защото са хубави.
– Какво искаш да кажеш на феновете?
– Да продължават да ни подкрепят във всеки един мач. Може би ще има такива мачове като този миналата седмица, когато не показахме добра игра. Няма отбор, който да побеждава винаги. Най-важното е феновете винаги да са до нас и да ни подкрепят и мисля, че няма да ги разочароваме до края на първенството.

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

  1. Ще е уникално яко да има финал между двата пловдвиски отбора!Просто ще е велоко!!!дано

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker