бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Даниел Златков: Не се страхуваме от Левски

Даниел Златков е един от основните играчи на Ботев. Защитникът говори пред “Тема Спорт” за гостуването на Левски в понеделник, изминалите кръгове, методите на работа на словенския треньор Ермин Шиляк

Дани, в какво състояние се намира Ботев преди гостуването на Левски?

Аз се чувствам добре, а отборът подобри самочувствие след голямата победа (б.р. – 4:0 над Септември Симитли). Но едва ли някой в тима се е съмнявал в този успех, така че едва ли той е толкова определящ.

Имате ли поставена цел в турнира?

Вече сме на осминафинал. Това означава, че четири мача ни делят от финал. Всеки знае, че това е най-прекият път към успех, който клубът чака в последните години. На отбора никой не е поставял за цел спечелване на купата. Но би било добро да стигнем до трофея. Всеки един от играчите знае, че това не е невъзможно.

Вече доста време сте с треньора Ермин Шиляк. Какво промени той?

Мисля, че вече свикнахме с методите му на работа, а и вече се виждат наченки от работата му. Колкото до това какво е променил – не е работа на футболистите да коментираме.

Имахте ли проблеми с комуникацията в началото?

Никога не е имало такова нещо. Той говори много разбираем сръбски, вече почти български. А чужденците си говорят с него на френски и английски, така че всеки един футболист може да комуникира с треньора свободно.

В началото изглеждаше странно, че държи много на видеоразборите…

Така е. Но явно за него е съвсем нормално, защото е бил в доста западни клубове. Мен не ме изненадва. На мен лично този метод много ми харесва, защото се онагледява всичко. Анализира доста детайли – като се започне от грешките ни, мине се през това как трябва да обиграем дадена ситуация, стигне се и до представянето на следващия ни съперник. От тази гледна точка всичко е на професионално ниво.

Явно дава резултат, защото в последния кръг бяхте много близо до това да измъкнете точка от Лудогорец в Разград, а дори и да победите. Така ли е?

Да. Представихме се добре в Разград, само няколко минути не ни достигнаха да постигнем позитивен резултат. Мисля, че така и не си пролича кой отбор е много по-класният. И с показаното Лудогорец не затвърди това, че е шампион на България. Заслужавахме поне точката, но паднахме с 1:2.
Предстои ви мач на Терена” срещу Левски. Отивате в София след две поредни шампионатни поражения (б.а. -това от Лудогорец и с 0:2 от Литекс), докато домакините са в серия от две победи без допуснат гол.

Може ли да прекъснете устрема им към челото, още повече че Ботев не е взимал нещо от сините в София от 1997 година?

Мисля, че е възможно да се случи. Готвим се сериозно за срещата. Всеки един от играчите, както и от треньорското ръководство знае и е уверен, че не само можем да вземем точка, а три. Затова отиваме на “Герена” – да победим.

Как ти се струва съперникът – бе колеблив в последния си двубой, който бе срещу втородивизионния Поморие за Купата на България?

Левски в каквото и състояние да е и да не е напред в класирането, той си е Левски. А именно – добър отбор, с който всички трябва да се съобразяват. Но ние си гледаме само нас. Мисля си, че има какво да покажем. Не се страхуваме, не се съмняваме във възможностите си. Напротив – трябва да играем със самочувствие и да видим какво ще се получи. Както се казва – не трябва да се съобразяваме с тях. Не виждам защо трябва да се притесняваме от Левски

Нападателите им не вкарват много Диаби е контузен, Курдов все още не се е разписал…

Това няма значение. Левски има добри футболисти. И ако нападателите не вкарват кой друг да го направи. Ако не покажем най-доброто от себе си, винаги можем да бъдем наказани.

Кой от Левски ви прави най-голямо впечатление?

Върнаха се Живко Миланов и Гаджев, както казах – сините имат силни футболисти, не искам да отличавам някого. Но сред тях има такива, на които ще отделим специално внимание.

Какво ще донесат на Ботев новите нападатели Кифуети и Чибамба?

Те са отскоро в тима. Тепърва трябва да се доказват. Едва ли някой може им да даде генерална оценка. Трябва да разкрият качествата си на терена. Надявам се да ни помогнат.

Говорим за нападателите – ти си защитник, но все още нямаш попадение за Ботев, а си вкарвал за другите тимове, в които си бил по-дълго време…

Преследвам го. В последните два-три мача имах доста добри положения да вкарам, в двубоя за купата ми отмениха гол, вратарят ми спаси опасен удар. Надявам се скоро да вкарам.

Забравих те ли онова 0:6 от Монтана, което доведе до треньорска смяна в тима?

Трябва да сме го забравили, въпреки че в съзнанието си всеки, бил на терена, ще носи дълго време черно петно от този двубой.

Спортният ви директор Георги Марков говореше, че срещу вас има тенденция от страна на съдиите, които ви ощетяват. Ти как виждаш нещата от терена?

Ние усещаме най-добре нещата. Виждаме, че срещу нас има нещо, не знам дали е целела насочено. Всяко по-твърдо единоборство се наказва с фаул, вдигат ни се и много картони. Реферите почти не ни позволяват да играем, което е доста притеснително. В Турция за 30 официални мача имах един жълт картон. А тук в 5 двубоя ми се събират три. Критериите са доста различни.

Докъде може да стигне Ботев – сега сте в долната половина на таблицата?

Не мога да кажа. В двубоите в А група няма изявени лидери – всеки може да спечели срещу всеки. Ако продължаваме да работим сериозно, ще започнем да трупаме повече точки.

Как ти се вижда битката в челото?

Рано е да се правят някакви големи коментари – предстоят още много срещи. Виждате, че няма отбор, който да е в силна форма и безпроблемно да взима мачовете си. До момента всеки показва колебания в представянето си.

Коя е приятната и коя лошата изненада до момента в шампионата?

Симпатизирам много на Пирин Благоевград (б.а. – юноша е на тима), който заслужава да е в А група. Но за съжаление резултатите им не показват това. Надявам се да се вдигнат. Градът е много футболен и заслужава отбор 8 елита. Колкото до приятна изненада – не виждам отбор, който да изпъква. В началото Монтана показа добри игри, но в момента е назад в класирането.

През лятото се говореше много, че те иска Левски, но ти остана в Ботев…

Тази тема доста се по-изтърка. Нямам представа дали е било така. Аз си имам договор с Ботев, който изтича в края на сезона. Още не сме говорили за нов, нито пък за трансфер в друг клуб. Засега съм доволен от престоя си в клуба, чувствам се добре в Ботев.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker