бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Давид Малембана: Надявам се да израсна още в България, можем да елиминираме Страсбург

“Дойче Веле” публикува интересен материал за национала на Мозамбик Давид Малембана. Давид Малембана е футболист роден в Германия с родители от Мозамбик. През юли той сключи 3-годишен договор с българския Локомотив (Пловдив).

23-годишният централен защитник е роден във Фрейтал. Той е син на мозамбиканци. Преди година родителите му се завърнаха в родината си и живеят в Катембе, което е предградие на столицата Мапуто.

Давид е национал на Мозамбик. Той започва кариерата си, тренирайки за юношите на дублирашия отбор на Динамо (Дрезден). Играл е за Госларер СК 08 в четвъртото ниво на германския футбол в сезон 2015-2016. В следващите три години той се състезава за Берлинер ФК Динамо, преди да бъде трансфериран в Локо Пд.

Ето какво сподели Малембана в интервю за Дойче Веле Африка:

“Играем в четвъртък (15 август) във Франция в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Расинг Страсбург. Загубихме първия мач с 0:1, но аз мисля, че ако се концентрираме ние можем да изравним общия резултат и след дузпи да се класираме за следващия кръг”.

Малембана е започнал да играе футбол като запалянко, но вече е професионалист. Затова мозамбиканският национал иска да продължи напред:

“Аз се надявам да израсна още тук в България. И да покажа таланта си и на други европейски отбори. Да покажа, че мога да играя на най-високо ниво в най-оспорваните лиги. И се надявам да играя отново в Германия в някой от най-добрите отбори”, сподели Малембана.

Давид има вече две повиквателни за националния отбор на своята родина за квалификациите на КАН 2019, но още не е играл официален мач.

“Моята мечта е да играя за “мамбите” (прякорът на националния отбор на Мозамбик). Вече е време това да стане”, допълни Малембана.

Треньорът му в Динамо не го пусна, когато бяха получени повиквателните:

“Не приех на сериозно поканите. Това беше и мнението на треньора ми. Сега смених отборите и се надявам, че това е най-добрата възможност да играя за националния отбор”.

Според Малембана Мозамбик има много талантливи играчи и те могат да се изявяват на най-високо ниво.

https://www.tribunaplovdiv.bg/чудо-франция-локо/

СНИМКА: Играчите на Локомотив Пд на хладна разходка в Страсбург

Акрапович от Франция: Дано Езе пристигне навреме, чакаме го

Езе все пак получи виза – пристига в късния следобед при “черно-белите”

Групата на Локо Пд за мача със Страсбург

Акрапович от Франция: Дано Езе пристигне навреме, чакаме го

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker