Ботев ПловдивФутбол

Гигант за цветни метали готов да вдигне “Колежа”

Българска фирма, гигант в производство на цветни метали, е готова да даде 5 милиона лева за изграждането на стадиона на Ботев (Пловдив), научи Sportal.bg.

Тази възможност се коментира от няколко седмици, но на този етап няма окончателно решение. Още не е изяснено как точно ще се процедира и дали фирмата ще получава част от приходите от съоръжението, ако отпусне въпросната сума за изграждането.

Едно нещо обаче е ясно. Няколко от хората, които заемат ръководни постове в компанията, от доста време симпатизират на “канарчетата” и са готови да помогнат на ръководството на клуба в тежкото начинание да завърши стадион “Христо Ботев”.

Преди няколко дни TribunaPlovdiv.bg ви съобщи, че шефовете на Ботев са постигнали договорка с банка за отпускането на кредит за стадиона, но за да се предприемат конкретни действия, е нужно промяна на концесията на съоръжението и обявяване на нова. Има и още нещо.

Ръководството на Ботев е намерило оператор, който ще изгради стадиона. Името на фирмата се пази в тайна, но се знае, че е една от най-добрите в този бранш. Това е много важно, тъй като построяването на един стадион е доста сложно, тъй като трябва да е направен така, че да може да възвръща вложените средства.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker