ДюшЛокомотив ПловдивФутбол

ВИДЕО: Локомотив (Пд) U19 докопа геройско 2:2 срещу лидера Славия

Отборите на Славия и Локомотив си спретнаха 2:2 в отложен мач от 22-рия кръг на елитната юношеска група до 19 години. На помощния терен в Овча Купел трудно можеше да се разбере, че домакините са сигурният шампион в тази група, а съперникът му – търсещ заслуженото си оставане над чертата на крайното класиране.

С такива мачове футболистите на Кириакос Георгиу не само показват несправедливата си участ, но и доказват на самите себе си кой е правилният път към професионалното им футболно развитие.

loko

Столичани поведоха малко преди края на първото полувреме, а с началото на вторите 45 минути реферът Димитър Буров взе съдбоносното решение да назначи дузпа за домакините, въпреки че последния контакт между защитник и нападател бяха на границата на наказателното поле. Резултатът стана 2:0, а славистите продължиха да търсят нови голове. Удариха и греда.

В останалите положения непоклатим бе стражът Марио Райчев, който в пореден мач изигра решаваща роля да задържи съотборниците им в мача. А те приеха каузата му и нанесоха два съкрушителни удара в рамките на 240 секунди. И при двете положения последен думата има юношеския национал Георги Чукалов, който заля със студен душ славистите. Нямаше да е несправедливо в минутите на шок у домакините, Локомотив да последва примера на мъжете срещу Левски за пълен обрат в мача.

На Овча Купел обаче бе останало достатъчно време за реакция от страна на домакините. Те се втурнаха напред и заваляха нова порция инфарктни ситуации, от които стражът на Локомотив бе фантастичен.

С последния съдийски сигнал Локомотив взе ценна точка от Славия, по толкова взе и от Лудогорец и Ботев, намиращи се на челните места в класирането. На 26-ти май приемат на Лаута или в Белозем и последния отбор от ТОП 4 – този на Литекс. Победа в този мач може да донесе животоспасяваща глътка въздух за Георгиу и компания, на които се падна тежката задача да се борят освен със съперниците си, но и с меко казано съмнителните резултати в останалите срещи, поддържащи живота на преките конкуренти за спасение в групата.

Източник: lokomotivpd.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker