бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Бразилците в Ботев (Пд) пред TribunaPlovdiv.bg за гения Роналдиньо: Движенията му с топката бяха произведения на изкуството!

Бразилската суперзвезда Роналдиньо тази седмица обяви края на своята величествена кариера. След почти 20 години по футболните терени по целия свят и милиони влюбени в него сърца, чаровният кариока спира с играта, която го изстреля на световния небосклон.

Роналдиньо бе символ на цялата бразилска нация. Самба, разгорещен нощен живот и подлудяваща гениалност с топка в крака. Най-харизматичният посланик в “най-бразилския” спорт. Роналдо де Азиш Морейра увековечи името си в аналите на планетарната енциклопедия с една Световна купа, една титла в Шампионската лига, Копа Либертадорес, приза за Най-добър играч в света и още, и още…

Футболното вълшебство на Рони остави отпечатък в много души и беляза поколенията със своя неподправен романтизъм.

Именно поради тази причина екипът на TribunaPlovdiv.bg потърси трима от бразилските играчи на Ботев (Пд) – Диого Кампос, Фелипе Бризола и Алваро Юлиано, в опит да разбере какво наистина е означавал геният Роналдиньо за целия бразилски народ.

Диого Кампос

“Играта му беше истинско произведение на изкуството. Той носеше радост с играта си. Само радост и възхишение можеха да се забележат в тези, които гледаха Роналдиньо на терена”.

Фелипе Бризола

“Ние бразилците се възхищаваме много на Роналдиньо. И не само заради неговия футбол, но и заради неговата изключителна човечност. Бе голяма личност. Няма значение колко време ще мине, той остава в сърцата ни за години напред…. За нас Роналдиньо беляза цяла една генерация в спорта. Създаде своя история в Европа с ПСЖ, Барселона и Милан, както и със “Селесао”. Ние трябва да му кажем само едно “Благодаря” за цялото вълшебство, което ни донесе и за това, че е бразилец. За мен той играеше, за да забавлява хората. За радостта от играта…”.

Алваро Юлиано

“Роналдиньо беше фантастичен футболист. Всички бразилци спираха да правят каквото и да, когато той играеше. Той играеше с магия. Неговите крака бяха щастливи с топката. Ще липсва на всички. Той е пример за всеки играч. Един от най-великите в историята”.

Трогателно! Магьосникът Роналдиньо каза “сбогом” с прощално писмо

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker