бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев U19 с нова убедителна победа

Ботев победи с 3:1 Пирин 2001 в мач от 10-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Силен мач за “канарчетата” изигра капитанът Валентин Томов, който се отличи с 2 гола и асистенция.

Първата част премина без много чисти положения пред двете врати, като “жълто-черните” владееха инициативата и контролираха случващото се на терена. Първата добра ситуация за гол се откри пред гостите в 6-ата минута, но удар на играч в “зелено” от въздуха мина над вратата. В 27-ата минута Красимир Здравков направи добър пробив по левия фланг и стреля, но право в ръцете на вратаря. В 33-ата минута удар на Христо Янчев мина над вратата. Секунди по-късно добра комбинация между Валентин Томов и Атанас Паскалев завърши с удар на последния по посока вратата на Пирин, но топката мина високо над напречната греда.

След почивката възпитаниците на Костадин Видолов показаха друг облик и тотално доминираха. В 53-ата минута резултатът бе открит, след като Валентин Томов центрира от ъглов удар, получи се кратко меле и топката се озова в Атанас Паскалев, който от близка дистанция вкара за 1:0. 3 минути по-късно капитанът Томов овладя добре топката, залъга съперник и стреля от 22 метра, но стражът на гостите спаси. В 65-ата минута пловдивчани удвоиха преднината си, като този път Томов и Паскалев размениха ролите си. Атанас Паскалев получи топката по левия фланг, навлезе в наказателното поле и пусна към непокрития Томов, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

Последваха равностойни минути, в които липсваха головите положения. В 75-ата минута влезлият като смяна Никола Марин стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата. В ответната атака “орлетата” стигнаха до попадение, след като играч в “зелено” се извиси над “жълто-черната” отбрана и прати топката във вратата на Мартин Димитров. В 78-ата минута “канарчетата” сътвориха най-красивото отиграване в срещата, при което резултатът стана 3:1. Гери Димитров бе фаулиран вляво от вратата на гостите, зад топката застана Христо Янчев, който пусна хитър пас към Валентин Томов, а той с прекрасен удар от границата на наказателното поле прати топката в сглобката на вратата на “зелените” и вдигна публиката на крака, отбелязвайки второто си попадение в мача.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker