Ботев ПловдивДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Ботев 2000 разгроми съименниците от Локомотив в градското дерби

Ботев спечели  по изключително убедителен начин градското дерби срещу Локомотив при набор 2000. “Жълто-черните” записаха победа с 4:0 на изкуствения терен на ст. “Локомотив” в парк “Лаута” в мач от първия пролетен кръг.

Начало на головото шоу даде дошлият през зимата от Бургас Васил Стоянов, който се разписа в 12-ата минута. Малко по-късно, в интервал от 4 минути, “канарчетата” отбелязаха още две безответни попадения. В 20-ата минута капитанът Иван Караиванов разстреля стража на “смърфовете” с далечен удар, а 240 секунди по-късно Караиванов направи преднината на ботевистите класическа, след асистенция на Васил Стоянов.

През втората част играта се поизравни, но въпреки това възпитаниците на Александър Николов стигнаха до четвърти гол. Той бе реализиран от Георги Павлов, който се разписа с прецизно изпълнен свободен удар.

По този начин доминацията на Ботев над вечния съперник при набор 2000 продължи с пълна сила. Припомняме, че през есента двата тима се срещнаха на два пъти, като и двете срещи бяха спечелени от “жълто-черните” – с 6:1 за Купата на страната и с 1:0 за първенството.

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker