Анализи и коментариБотев ПловдивСтатистикаФутбол

Ботев (Пд) няма грешка от “бялата точка” през този сезон в Първа лига

Отборът на Ботев (Пд) влезе в тромава серия от 3 поредни равенства в Първа лига.

В последния си мач “канарите” не успяха да надиграят новака Септември (Сф) и завършиха при резултата 1:1 в София. Преди седмица пловдивчани имаха същата съдба, но срещу един от претендентите за титлата – ЦСКА-София.

Любопитното в тези два мача бе, че головете на Ботев (Пд) паднаха след 11-метрови наказателни удари, все реализирани от Тодор Неделев.

Това бяха 3-та и 4-та дузпа за “канарчетата” през кампанията – общо 4 дузпи. Първата бе дадена при загубата от Лудогорец 1:2 в средата на септември в Разград. Тогава още в първите минути на срещата Лъчо Балтанов реализира гол от дузпа.

Две седмици по-късно – в Дербито срещу Локомотив (Пд) в кв. Коматево, Неделев отново застана зад “бялата точка” и покачи за 2:0, помагайки на тима впоследствие да вземе успеха с 3:0.

Ботев (Пд) получава дузпи почти на всеки четвърти мач. За съжаление на “жълто-черните” обаче само една от тях е била с тежестта на 3 спечелени точки – тази в Дербито. Другите 3 са довели едва до 2 точки, след хиксовете с ЦСКА-София и Септември.

В началото на този сезон се видя, че “канарчетата” не са никак лоши дузпаджии. Именно след наказателни удари те се добраха до първия в историята на клуба трофей за Суперкупата на страната, след успех над Лудогорец на ст.”Лазур” в Бургас в началото на август 2017г. В редовното време срещата завърши при резултат 1:1, но при дузпите пловдивчани имаха по-точен мерник и стигнаха до успеха след 5-4 – победен гол на Пламен Димов.

TribunaPlovdiv.bg

Само в TribunaPlovdiv.bg: Каква е причината за “задушните” хиксове на Ботев (Пд) в последно време?

Ботев (Пд) не успя да укроти урагана „Лудогорец“

Ботев (Пд) не успя да укроти урагана „Лудогорец“

Ботев (Пд) не успя да укроти урагана „Лудогорец“

Ботев (Пд) не успя да укроти урагана „Лудогорец“

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker