бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев играе с “крокодителите” от Комотини в събота

Ботев ще се изправи в 332-та си международна среща в събота срещу Пантракикос Комотини. Тимът от най-близкият до България гръцки град е основат през 1963 след обединението на отборите Атлас и Орфей Комотини.

Panthrakikos

Прякорът на отбора е “крокодилите”, а тимът играе домакинските си срещи на стадион “ОПАП” с капацитет 7000 зрители. Собственик на отбора е Тасос Караоланис, а треньор на гърците е Хосе Мануел Рока, който е едва на 38 години и е бивш вратар юноша на Реал Мадрид.

gümülcine-640x360

Успехите на Пантракикос не са много, като отборът за първи дебютен сезон се класира за Суперлигата на Гърция през сезон 2008/2009 и тогава завършва на 11-то място. В следващия сезон обаче тимът е последен и се завръща във втора дивизия на Гърция. През сезон 2012/2013 Пантракикос се завръща в елита и записва 3-ия си сезон в Суперлигата, отборът от Комотини завършва на 10-то място. През миналия сезон отборът отново се стабилизира и изравнява най-доброто си класиране 10-то място. Този сезон обаче, който е пети в Суперлигата за Комотини не е много добър за тима, “крокодилите” са предпоследни с 6 точки, но само на 2 от спасителното 14-то място.

SONY DSC

Най-известният играч, който е носил екипа на Пантракикос е европейският шампион с Гърция Димитрис Пападопулос, който играе един сезон за тима при второто завръщане в елита през сезон 2012/2013.

Dimitris Papadopoulos

От настоящия състав на Пантракикос впечатление прави португалският вратар Даниел Фернандес, който играе в тима под наем от Твенте. През кариерата си юношата на Порто е играл още за ПАОК, Бохум, Панатинайкос, Клуж и други отбори. Той е бивш португалски национал и има два мача за първия отбор между 2007 и 2009. Като в единия срещу Финландия победния гол вкара Кристиано Роналдо, а Фернандес опазва вратата си суха.

Daniel_Fernandes_2012

Другият интересен играч е капитанът Дениз Байкара, а Йоанис Поторидис е младежки национал на Гърция и юноша на Олимпиакос.

Още по темата:

Ботев играе за 16-ти път с гърци

Вижте организацията за Ботев – Пантракикос

Ботев – Пантракикос с платен вход

Ботев ще играе с отбор от Суперлигата на Гърция в паузата

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker