Локомотив ПловдивФутбол

Англичани се облизват за Ияд Хамуд

Шефилд Уензди твърдо е набелязал нападателя на Локо (Пд) Ияд Омар Хамуд, който направи фурор в елита, след като дебютира, преди да е навършил 16 години.

Хамуд впечатлил всички в една от най-добрите школи в Англия и е въпрос на преговори да замине да играе там, пише “Труд”.

Преди това той бе в Арсенал и Сток Сити, където също остави доста добри впечатления. От Сток дори в първия момент много го искали, но след това се дръпнали.

Момчето, чийто баща е ливанец и държи арабски ресторант край стадиона в парк “Лаута”, записа първите си 45 минути в елита на 15 години, 3 месеца и 26 дни, което е съвсем близо до рекорда на България. Все пак той стана първият играч в елита, който е роден през XXI век.

Ияд попада случайно в Локо, защото по принцип отишъл първо в Ботев, където го завел негов приятел. Неговата възрастова група обаче била на турнир и го посъветвали да се върне след 2 седмици. Така той се оказва в Локо, където веднага хваща окото. По нареждане на Петър Пашев Георги Славов го взема в отбора на набор 2000.

В момента негов треньор е Христо Телкийски, братовчедът на Димитър Телкийски, който дълги години игра в “Левски”. В последните няколко седмици обаче е при мъжете, където бе взет от Едуард Ераносян. Точно Ераносян, който също дебютира на доста малка възраст, му даде шанса, и то в градското дерби.

Много бързо е забелязан и от националните треньори, които го викат в държавните юношески отбори.

След това се появява и мениджърът Антъни Рево, който го води на пробите в Англия.

Той наема и кондиционен треньор на момчето, за да подобри физическата си подготовка. Точно това куца при всички юноши у нас, стана ясно от функционалните прегледи, които бяха направени на елитните ни школи по време на програмата, която бе финансирана от Министерството на младежта и спорта.

Иначе Ияд учи в СУ “Черноризец Храбър” в Пловдив. Заради това бе бъзикан от съотборниците си след двубоя. Голмайсторът Мартин Камбуров заяви, че го поканили на бар с тима, но малкият бил първа смяна и щял да закъснее за клас.

Интересното бе, че и в състава на Ботев имаше играч, който няма навършени 16 години. Това е юношеският национал Кристиян Добрев, който обаче все още очаква дебюта си в Първа професионална лига.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker