АкадемикБаскетбол

Академик Пловдив смаза съименниците от Благоевград

Академик Пловдив победи съименника си от Благоевград със 70-58 в дербито на мъжката А група от този кръг. Двата отбора се срещнаха в Пловдив и изиграха интересен двубой, в който домакините удържаха опитите на съперника за обрат. Следващата седмица пловдивчани ще приемат ИУ Варна в ново дерби, което ще е директен спор за временното първо място в подреждането, а благоевградчани ще са домакин на Чавдар Троян в друг интересен мач.

След първата част гостите водеха в резултата, но втората започна със серия от 11-2 за пловдивчани, с която те обърнаха резултата. Въобще до почивката те доминираха и взеха двуцифрен аванс, който се задържа и до поледната част. Тогава шест минути преди края гостите направиха серия от 7 точки поред и намалиха само на 4 пасива си, но пък домакините отговориха подобаващо и спечелиха тази важна среща.

Голямото предимство на пловдивчани дойде от стрелбата за 3 точки. Там тимът на домакините успя в 10 от 30 опита, докато гостите бяха едва 2 от 21.

Най-резултатен за победителите стана Илко Нанев с 20 точки, а с 14 приключи Михаил Танев. Добре се включи и Милен Дудев с 11 точки, 7 асистенции и 4 борби.

За гостите от Благоевград 10 точки отбеляза Никола Трайков, а по 8 имаха Пламен Дончев и Георги Бързаков.

Източник: bgbasket.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker