АкадемикБаскетбол

Академик загуби от Левски

Академик Бултекс 99 загуби като гост на Левски Лукойл с 81:89 /19:24, 30:17, 21:28, 11:20/ в последния си мач от редовния сезон на Балканската лига. Така пловдивският тим остана 4-ти в класирането и ще играе с петия Башкими плейоф за влизане във финалната четворка. Студентите ще са домакини на реванша. Левски Лукойл е трети е ще срещне победителя от мача между Тирана и Ибар, който се играе в момента.

Блокотехна и Рилски спортист се класират директно за Топ 4, но утре ще определят първия в класирането, който на финалната четворка ще срещне Академик Бултекс 99 или Башкими в полуфинала.

В събота Левски Лукойл отново приема Академик Бултекс 99, но в мач от НБЛ в зала Универсиада.

“Доволен съм от момчетата, дори се поувлякохме и някои играха повече, отколкото бяхме запланували. В събота за първенството излизаме за победа”, каза старши треньорът на пловдивчани Асен Николов.

Мартин Дурчев бе най-резултатен за отбора на Асен Николов с 18 точки, Александър Груев добави 16, Васил Бачев – 12 и Айзея Юмипиг – 11. Дарил Брайънт вкара 24 точки за Левски Лукойл, като вкара 6 от общо 15-те тройки /срещу 10 на пловдивчани/. Неманя Милошевич добави 17, Станимир Маринов – 13.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker