бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Абушев пред TribunaPlovdiv.bg за странните мачове, Коко Динев и Марешки, бъдещето на Локомотив и друго (интервю)

Бившият нападател на Локомотив Пловдив и любимец “черно-белите” на привърженици Рангел Абушев даде дълго интервю пред TribunaPlovdiv.bg. Голмайсторът говори за управлението на Константин Динев и Веселин Марешки, за странните мачове, които са изиграли “смърфовете”, за това дали има бъдеще на Лаута с Динев и друго.

Рони, как ще коментираш случващото се в Локомотив, мислиш ли, че ще се намери нов човек, който ще е готов да издържа Локомотив и какво е мнението ти за странните мачове, които се изиграха през изминалия сезон?

С такива дългове каквито има отбора, кой нормален човек ще дойде да вземе клуба? С такива натрупани дългове, рано или късно нещата ще тръгнат отначало. Лично според мен ако се наложи, то е по-добре отборът да започне от чистилището както направиха и Ботев. Колкото по-рано стане това, толкова по-добре. В България всеки говори за уредени мачове, но никой нищо не прави. Стигна се дотам отвън да ни отварят очите и да има оплаквания за такива мачове. Но ето, че никой не се трогва и не търси дали това е истина или не. Явно много хора имат изгода от това.

Аз два пъти съм играл при Коко Динев и два пъти съм се махал от отбора. Много хора тогава не ме разбирах. Вторият път дори си мислиха, че се махам заради пари. Няма нищо по-хубаво в това да играеш в отбора, в който си израснал и да си тук в града. Ние момчетата, които милеехме за отбора, и които си играехме със сърце го правихме и при Марешки за 800 лева. Отказвали сме премии и какво ли не. Но всичко това го правихме първо и за себе си, защото искахме да се развиваме, но и за отбора.”

Коя е главната причина, която те накара да напуснеш?

“Мен ме провокира да напусна това, което провокира и всички сега да не искат Коко Динев. Аз искам да играя футбол. Не искам да ви слагам всички под общ знаменател, но голяма вина имат и журналистите. Знам как някои медии тръбят, че Локо е зависим от Коко, но аз мога да ви кажа само, че Коко е по-зависим от Локо Пловдив. В момента Локо Пловдив без Коко Динев може, но Коко Динев без Локо Пловдив не може. В България няма и закони. Преди време Божов нали беше казал, че в даден мач са им казали какво да правят, и като го каза какво стана? Нищо. Аз не съм участвал в уреден мач. Това е, че всеки вече гледа как да си направи парите и не го интересува футбола. Въпроса е, че те не мислят за бъдещето, за тези деца, които тренират. Ако ги няма след време отборите, какво става с тези деца? Къде отива тяхната мечта?

Защо чак сега се сети Коко Динев за школата? Защо не го направи преди четири години? Ето хората излизат на протест, искат те да поемат нещата в свои ръце, защото не искат това управление. Били тридесет фена… ами добре, щом са тридесет фена, защо когато се махнаха те, стадионите бяха празни? Това е най-елементарният въпрос. Ако не са тези тридесет фена, значи на гостуванията ще са 1-2 човека. Защо всички, които защитават Коко Динев не ходят на мачовете?

Силно се надявам тези “фенове” да имат някаква изгода от това, защото ако това е така ще ги разбера. Но ако не взимат нищо, то значи те са много заблудени.”

Имаш ли да получаваш пари от Локомотив?

”Да! Те явно са забравили, но аз бях един от малкото, които направиха компромис. В началото на миналия сезон ми се обадиха от Локо Пловдив за лиценза. Казаха ми да направя някакъв компромис, за да вземат лиценз. Аз казах добре, няма да преча на Локомотив и той да страда заради мен. Казах им добре, дайте ми половината сума, а другата в края на сезона. Става въпрос за шест хиляди лева. Представете си, ръководството няма пари да ми изплати и три хиляди лева. После Коко Динев разправя, че си бил изплатил дълговете. Ето още една неистина. Моите пари не съм ги получил. Три хиляди лева имаха да ми изплатят до 20 юни, но не го направиха. Аз обаче имах една клауза в договора, че ако не ми ги изплатят тези пари, аз ще имам неустойка. Аз ще си търся правата вече. Знам по какъв начин ще си взема парите. Явно е, че са забравили, но и аз можеше да се направя, че съм забравил в началото. В началото като им казах, че ще направя тази отсрочка, те ми казаха, че ще ме потърсят до 2-3 дни. Мина една седмица и оставаха 1-2 дни до лиценза. Представете си, аз им звъня защото явно съм заинтересован повече от тях явно. Казах им, че ако не ми пратят половината сума, няма как да направя отсрочката за която бяхме говорили. Тогава Мето Стойнев ми каза, че бил забравил… То ако за лиценза не запомниш… До петък трябваше да ми пратят и другата част, но не го направиха. Всичко е черно на бяло и мисля, че е тяхна работа да си проверяват на кой какво имат да дават. Доста неверни неща казва Коко Динев. Доста от нещата, които ги изкараха феновете са така, за жалост.

Много започнаха да нападат и феновете. Били потници, били 30 човека ама искали пари да взимат и всякакви глупости. Първо ако феновете не бяха прави, нямаше да ги подкрепят такива легенди като Христо Бонев и Христо Колев – Бащата. Нямаше да напуснат и всички други от щаба. Едва ли легендата на клуба Бонев ще се застъпи за 30 човека както ги казват. Това, че на стадиона отиват 30 човека, не значи, че другите не ги поддържат и, че другите не я искат тази промяна. Заради тези хора и тези фенове, аз давах сърцето си и душата си на терена. Защото тези, които са идвали на “Лаута” и на гостувания дори и да сме падали са ни подкрепяли и са ни ръкопляскали. Никога няма да забравя и мача с Лудогорец при 5:2. Затова и всички футболисти, които са играли в отбора искат да се върнат отново или говорят с хубаво за публиката, точно заради тези 30 фена както им казват. Така както аз, Дани Кики и Малама, които се отделиха, макар, че и те сега няма какво да правят и ще се чудят как да вържат двата края, те по този начин си показаха подкрепа към феновете, както привържениците са ги подкрепяли на стадиона. Затова и аз подкрепям това, което правят феновете. Лесно е като си футболист да им плеснеш 1-2 пъти. Както аз, така и другите момчета искаме някаква промяна в отбора и Локо Пловдив да продължи да съществува, защото така както вървят нещата тима може да е Локо Благоевград или Локо Сандански.

Локомотив Пловдив престана за мен като клуб да съществува преди няколко дена. Този черно-бял отбор, който се подвизава в Сандански, вие можете ли да го нарече Локомотив? Коко Динев напусна един път и остави отбора на самотек. Той ако го обичаше нямаше да го остави. С какво е свързан той с Локомотив? Той е от Сандански, да не би да е фен на идеята Локомотив? Ще каже, че обичал Локо, а вече остави тима един път.”

Би ли играл Рангел Абушев в един нов Локомотив?

“Аз чисто сърдечно казвам, че ако тимът започне от “В” група без този собственик (бел. ред Коко Динев) аз ще играя за него. Между другото и с много други футболисти съм говорил, които също заявиха, че биха играли в отбора във “В” група, въпреки, че могат да играят в “А” група. И то само заради клуба и феновете. Има хора, на които мечтата им е да се върнат обратно отново в Локомотив. Един Райков ми казва, че ако може веднага би дошъл в отбора. Кой не би искал да дойде да играе в Локомотив при такива фенове и такава обстановка. Особено ако си бил юноша и това ти е мечта да играеш в този тим. Искам да подчертая думата играеш тук.”

Нападателят направи и сравнение между управлението на Веселин Марешки и това на Коко Динев:

“През тази година в отбора играха много добри футболисти. Биха се Левски, ЦСКА, но като теглиш чертата каква е разликата между този отбор, който игра сега и онзи, в който играхме ние при Марешки… едно място. Ние завършихме на осмо, а те на седмо. И то ние станахме на осмо след като отидохме с юношите в Благоевград. Какъв бюджет имахме тогава и какви заплати взимахме в сравнение с тези сега… При Марешки можеше да се дава малко, но се даваше на секундата. На нас футболистите ни трябва малко. Трябва ни някаква сигурност. Когато работиш за едни 500 лева, трябва да знаеш, че ще ги получиш. Няма как някой на края на месеца да дойде и да ти каже, че няма да ги вземеш. Не знам какви са били отношенията между футболистите сега, но само ще кажа, че при периода на Марешки не знам дали е имало такъв колектив в последните години в Локомотив. Всички бяхме едно цяло, всеки играеше както за себе си така и за другите десет, а това е най-важното. Случвало се е някой да не вземе премия и тогава другите футболисти събирахме от нашите пари и ги давахме на този играч. Събирахме се заедно и излизахме заедно. Затова и имахме силни мачове. Когато правиш нещо със сърце, то винаги става.”

Как виждаш Локомотив след година и какво искаш да кажеш на привържениците? 

“На първо място искам най-после да се намери подходящ собственик и всички да сме едно цяло. Когато Локомотив е единен той е най-силен. Иска ми се нещата най-после да се оправят и отбора да е в предните места и да върне хората на стадиона. На фенове искам да им кажа да продължават да отстояват принципите си. Когато хората не ходят на мачове е ясно, че има нещо, което не е наред. Но когато видиш, че футболистите се раздават на максимум, привържениците се връщат на стадиона. А на тези, които им харесва управлението на Коко Динев, нека те да си ходят по мачове. Нека да ги видим ако има такива. Да отиват и да му покажат, че неговото управление е правилно”, завърши той пред TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

14 Коментара

    1. Задръж бе Путянце 19??, най-вече 2010 г.
      Христо Ботев се е бил за България!
      Ти и Майка ти, които сте фиенуви на Аграрен Фесов Клуб ПутяфЪ Сопут 2010, сте са били само за това кой пръв да онождам вечер докато си пия бирата и ви бия!

  1. Имало уредени мачове, ама видиш ли, той не бил играл в такива. Некадърник, плюеш там, откъдето си ял бял хляб. Беше ти дадена златна възможност да се докажеш – и какво направи – едно нищо! Напълно посредствен футболист, който трудно ще намери място дори в Б-група! Видя се като отиде в други отбори – набързо го разкриха и шкартираха некадърника. Сега ще дава акъл – ами първо се докажи, пък после давай акъл какво да правим с нашия, а не с твоя отбор, Локомотив Пловдив!

  2. Голям си Ронии !! Много ни липсваш и искаме да си дойдеш !! Обичаме те много !!

  3. Iskame si Roni obratno ako nqkoi shte prepedna moje bi razni kokali i tem podobni iskame roni v otbora ni nomer 4 !! Toi shte oprawi onezi tur4eta ot gomneja

  4. Браво Рони! Най-накрая някой да излезе и да каже в прав текст как стоят нещата и да защити тези ’30 фена’. Коко, мижитурко, скоро и тези, които те подкрепяха ще разберат що за стока си, ей!

    Тръгваме от В група и бавно градим нагоре с такива надъхани момчета, искащи да играят за Локомотив. Това е единствения начин, разберете го.

  5. Рони както винаги е бил зад феновете!Браво машино,жалко,че са малко футболистите като теб!

      1. Аллах е стебе анонинмико!
        Локомотивците се подкрепят защото са едно семейство.
        За циганите, незнам, нямам наблюдения над жълто-червено-синята публика. Там 99% са от селата и са:
        – Основен електорат на ДПС/БСП.
        – Вероизповеданието им е Ислям.
        – Майките им са предимно курви, от което не е ясно кой е техния баща.
        – Специално за жълтите , то и синовете им се курви, дават си гъза всеки да го ебе за порция кибапи и пепси.

        Като заключеение мога само да спомена, че скоро се очаква бутане на неззаконните цигански постройки, затова “времено” е спрян строежа на АнКа(НА)ра Тюрк Арена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker