Извън БългарияКоронавирусът и футболаФутбол

Южнокорейски клуб замести феновете си с кукли за възрастни, а после се извини

След като стана ясно, че футболните първенства ще бъдат подновени пред празни трибуни, много от клубовете започнаха да обмислят как да запазят атмосферата по трибуните.

Южнокорейският “Сеул” избра доста странен и нетрадиционен начин, с което разгневи доста от своите фенове.

По време на двубоя между Сеул и Гуанджоу от местния шампионат на трибуните на стадиона са се появили фигури, които според ръководството на клуба, са “премуим манекени”. Според привържениците обаче става въпрос за секс кукли.

Впоследствие от клуба признаха, че човешките фигури наистина са изработени от производител на секс кукли, а освен това по време на мач някои от тях бяха заснети да държат банери, рекламиращи секс сайтове. Всичко това става при положение, че в Южна Корея порнографията е изрично забранена със закон.

Компанията Dalcom, която се занимава с производство на стоки за възрастни, предлага да запълни част от празните места на стадиона с техните манекени и клубът се съгласява. Така на трибуните се появяват общо 30 кукли.

Привържениците на южнокорейския клуб обаче веднага заподозрели, че става въпрос за секс кукли, тъй като забелязали някои отличителни белези. Наложи се футболният клуб публично да се извини в своите профили във Facebook и Instagram.

Регламентите на K-League забраняват неподходящи или сексуални реклами, а Сеул е изправен пред огромна глоба, ако бъде признат за виновен.

Неназован служител на K-League сподели пред новинарския сайт OSEN, че въпросът ще бъде разгледан.

“Не е лесно да се каже дали това нарушава правилата, тъй като това не е ясно нарушение”, заяви служителят. “Опитваме се да получим ясна интерпретация.”

Южна Корея се радва на безпрецедентно международно внимание, след като стана първата голяма лига, която играе конкурентни игри след разпространението на коронавируса. Феновете обвиняват Сеул в накърняване на престижа на корейския футбол – което пък също е наказуемо престъпление.

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-лв-нален-онлайн-казино-бонус-от-efbet-де/

Гледай Бундеслигата на живо дори на своя телефон и то напълно безплатно

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Гледай Бундеслигата на живо дори на своя телефон и то напълно безплатно

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker