бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивСъбитияФутбол

Ще продължът ли “мечтания полет” “канарчетата” срещу големия дразнител Левски?

Тази вечер (30.10) от 17:30ч. отборът на Ботев (Пд) посреща големия си софийски съперник Левски в среща от дванадесетия кръг на Първа лига.

“Сините” ще опитат да се върнат на върха в класиранетo, след като в петък шампионите от Лудогорец излязоха с точка пред тях. За “канарчетатa” това ще е поредният псхилогически тест в последно време. До момента те почти нямат грешка и играят много красиво и ефективно под ръководството на Николай Киров.

Преди началото на този двубой тимът на Ботев (Пд) е шести във временното подреждане със 17 точки.

В миналия кръг “жълто-черните” загубиха изнендващо от Черно море с 3:2 у дома, което до голяма степен развали страхотното представяне в последния месец и половина.

Под командването на Николай Киров Ботев (Пд) е 6 победи (две за Купата и четири за първенство) един хикс и две загуби. След тази много сполучлива серия “канарчетата” ще опитат да измъкнат нещо у дома и от големия си дразнител Левски този следобед на “Коматево”.

Ботев (Пд) не вкара нито един гол в последните си 3 шампионатни срещи с Левски – 0:1 като гост на 28 септември 2015 г., 0:0 в Коматево на 5 декември м.г. и 0:3 на „Герена” на 9 април 2016 г.

Серкан Юсеин вече е с 3 гола от началото на сезона. Тодор Неделев пък е последният футболист на „канарчетата”, успял да отбележи 2 попадения в един шампионатен мач със „сините” – при 2:1 на ст.”Христо Ботев” на 21 юли 2013г. Голмайсторът за Ботев (Пд) от началото на сезона е бразилецът Жоао Пауло, който има 7 попадения.

От другата страна, Роман Прохазка има най-много голове в кариерата си срещу Ботев – 3 от общо 12 в Първа лига.

За “канарчетата” след наказание се завръща защитникът Даниел Златков. Омар Косоко и Иван Стоянов също ще тормозят бранителите на гостите.

Очаква се първи минути през сезона за Левски да запише Сърджан Лукин. Румънецът ще си партнира в центъра на защитата с Димитър Пиргов, а като крайни бранители ще действат Сашо Александров и Веселин Минев. Разочаровалият срещу Черно море Мехди Бурабия ще седне на пейката. Неговото място ще заеме Джереми Де Ноойер. Атаката отново ще се води от Бабатунде Адениджи, на когото по фланговете ще помагат Антонио Аниете и Франсис Нар.

Вероятни стартови състави:

Ботев (Пд): Г. Георгиев, Кикарин, Златков, Терзиев, К. Стоянов; Маледже, Стенио; Косоко, И. Стоянов; Неделев; Ж. Пауло

Старши треньор: Николай Киров

Левски: Йоргачевич; С. Александров, Лукин, Пиргов, Минев; Де Ноойер; Нар, Прохазка, Г. Костадинов, Аниете; Адениджи

Старши треньор: Елин Топузаков

Главен съдия: Драгомир Драганов

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker