Локомотив ПловдивФутбол

Ще завръши ли Локомотив (Пд) 4-ти редовния сезон в Първа лига?

Днес следобед от 15:00ч. отборът на Локомотив (Пд) ще излезе на ст.”Берое” в Стара Загора в последния си мач от редовния сезон в Първа лига.

Пловдивчани ще играят във втория етап от първенството в първа шестица, докато домакините от Берое останаха в долната половина на таблицата. Преди началото на тази среща Локомотив (Пд) е 5-ти с 39т., докато “зелените” са 8-ми с 32т.

Със сигурност момчетата на Едуард Ераносян ще пожелаят да изместят Черно море от 4-та позиция. Това обаче може да стане единствено при грешка на “моряците” срещу Левски и победа на “черно-белите” Под Аязмото.

Очаква се в Стара Загора да се изсипят огромен брой пловдивски фенове, които да подкрепят “смърфовете”.

За първи път, откакто старозагорци бяха поети от Ферарио Спасов те записаха две поредни победи в първенството – 1:0 над Левски и 3:0 над Монтана, при предишния наставник Александър Димитров това се случи на два пъти.

Мартин Камбуров, който не се е разписвал в последните си 6 мача, вкара и трите гола за локомотивци в последните два сблъсъка със старозагорци в елита.

В общата статистика от 85 срещи между двата отбора Локомотив (Пд) е извоювал 40 победи срещу 28 за съперника.В Стара Загора обаче тази статистика придобива съвсем различен вид, след като Берое има 22 победи срещу едва 11 за пловдивчани при 9 равенства.

Последният успех на “смърфовете” на ст.”Берое” дойде на 29 ноември 2012г. в среща от поредния кръг на тогавашната “А” група. Голове на Георги Стефанов и Георги Андонов донесоха успеха на пловдивчани с 2:1. За старозагорци се разписа Владимир Зафиров.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker