Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Шокиращо: предотвратиха атентат по време на дербито на Пловдив

Терористичен атентат преди пловдивското дерби е осуетила местната полиция, научи “Марица” от сигурен източник. В една от химическите тоалетни на стадиона е била заложена бомба с кило взривно вещество, натъпкана с пирони, винтове и рапиди. Ако адската машина беше избухнала, можеше да има десетки жертви, коментират експерти по сигурността.

Зловещата находка е била открита преди домакинския мач на Локомотив Пловдив срещу Ботев на 19 април т. г. Обучените полицейски кучета успели да надушат взрива, който бил потопен в течността на една от химическите тоалетни на стадиона край Лаута. Веднага е бил извикан екип от фирмата по поддръжката, който е извадил адската машина от дупката, след което сапьори са я обезвредили на място. Това се е случило малко преди мача, който впоследствие беше прекратен заради канонадата от бомбички и фойерверки, метнати към терена от феновете на черно-белия тим. Кой обаче е заложил адската машина и по какъв начин тя е внесена на стадиона, не е разкрито и до днес.

Полицията, която охранява стадионите, използва всякакви прийоми при надхитряването си с футболните бомбаджии, разказаха ченгета пред наш репортер. Имало е случаи, в които мераклии на фойерверките са пъхали пиратки и по-сериозни пиротехники в устата или задните си части, за да минат през полицейската цедка на входа. “Нашите служители обаче не се щадят, слагат ръкавиците и бъркат във всякакви анатомични органи, когато има съмнение за укрити в тялото опасни предмети”, призна полицейски шеф.

Междувременно “Марица” научи, че е осуетен опит от фенове на Локото да провалят и вчерашното дерби. Запалянковците купили и разглобили специална ножица, която се канели да внесат на стадиона. С нея смятали да разрежат мрежата на кошарата за гости и да нахлуят на терена.

Всички материали от дербито може да видите в секцията „Дербито на България“.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

4 Коментара

  1. Колко сте глупави не е истина … Тая мрежа можеше да бъде изгорена и със запалка, ако някой искаше да го направи …

  2. тъпанари, тая мрежа половината беше скъсана още като пристигнахме в “сектора” бе ! ножици и глупости… ебати тъпите животни сте !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker