Ботев ПловдивТопФутбол

Член на Сдружение ПФК Ботев: Мечтата ми е да видя скоро отбора шампион на “Колежа”

Денчо Денев е на 59 години от Пловдив. Запален ботевист от детските си години, а сега и активен член на Сдружение ПФК Ботев. Той е офицер от резерва на БА, с редица професионални квалификации от България и чужбина, работи като ръководител на търговски отдел в пловдивска фирма.

Ето какво заяви Денев в новия брой на бюлетин “Канарче”:

Денчо, през последните години си един от най-активните членове на Сдружение ПФК Ботев. Откога членуваш в организацията и какво те накара да се присъединиш?

Вече трета година съм член на Сдружението. Присъединих се късно към организацията, в едно турбулентно за клуба ни време, в което трябваше да се защити реконструиращия се наш дом “Колежа” от нечистоплътни опити за приватизиране, както и с ясното съзнание, че сме носителите на историята, емблемата и правото за участие в различните турнири на нашия славен клуб или казано накратко – гарант за бъдещото съществуване на Ботев Пловдив.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Кои според теб са най-силните страни на Сдружението и в какви дейности и инициативи смяташ, че можем да сме най-полезни?

Считам, че организацията има непреходно значение и своите силни страни в добри и лоши дни за клуба. И в близкото минало, след обявяването на отбора във фалит, както и след напускането на мажоритарния собственик Самуилов Сдружението успя да съхрани и преведе клуба през тези критични за съществуването му периоди. Организираните инициативи за събиране на средства за спасяване на клуба и откупуване на част от дълговете му мобилизираха цялата жълто-черна общност и позволиха предаването на собствеността на новия собственик да се осъществи с минимални задължения на клуба.

Сега, когато сме носители на 1% от акциите, Сдружението е коректен партньор на мажоритарния собственик и организира различни инициативи, които издигат идейно нивото на Ботевизма и срещат подкрепата на футболния клуб. Като миноритарен акционер Сдружението е призвано да следи представените данни за финансовото състояние на клуба и спазването на клаузите в подписания договор със собственика.

tribunasofia

Какво би споделил за себе си?

На 59 г. съм от Пловдив. Работя като ръководител на търговски отдел в пловдивска фирма, занимаваща се с международна търговия на полимери, както и други бизнеси. Офицер от резерва на БА съм с много международни мисии. Завършил съм логистичен колеж в САЩ и езиков колеж в Канада. Владея английски и руски. Имам две внучета, от които едното е вече канарче на 7 години с мачове на базата, което обаче чака с нетърпение завършването на Колежа.

Откога датира любовта ти към Ботев Пловдив и как се запали?

Още на 4 години баща ми ме заведе на мач на Ботев на Колежа. Осъзнато съм ботевист от първите класове в училището. Играл съм футбол в Марица в един отбор с една от легендите на Ботев – Георги Георгиев – Гецата, но дори и там си бяхме ботевисти. Имам незабравими спомени с любимия отбор от трибуните на втория етаж на стадион “9 септември”, сега стадион “Пловдив”. По-късно на трибуна “Изток” имам много паметни моменти.

Кой е любимият ти наш футболист?

Много ми е трудно да отлича само един. През годините съм имал много любими играчи, като започнем от времето на Чико, минем през Добри Ненов, Славков, Костадинов, Зехтински, Бакалов, Пашев, Пехливанов и стигнем до Коце Видолов и сега Тошко Неделев.

Какво е за теб Ботевизмът?

Ботевизмът за мен е духовен начин на живот, емоция и страст.

Кой е любимият ти момент, мач или случка, свързан с жълто-черния отбор?

Навсякъде, където съм бил, съм търсил начини да слушам и гледам мачовете на отбора. Няма да забравя как през 2008 г. от пустинята в Чад слушах със сателитна връзка мач на Ботев с ЦСКА, който спечелихме в много труден период и ме направи много щастлив.

bet365
Имаш ли хоби извън футбола?

Когато имам свободно време, обичам да ходя за гъби в планината, както и за риба.

А каква е голямата ти мечта за Ботев?

Мечтата ми е да видя скоро Ботев Пловдив шампион. Ако това стане и на реновирания ни завършен стадион, мечтата ми ще бъде преизпълнена.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker