Ботев ПловдивФутбол

Чехия ни излъга в София и сложи край на надеждите ни за бараж

България загуби последната си среща от груповата фаза на световните квалификации срещу Чехия у дома с 0:1. По този начин “лъвовете” изпаднаха до 4-то място в крайното класиране, след като и Дания победи Малта с 6:0. Футболистите на Ботев Веселин Минев и Йордан Христов не взеха участие в двубоя.

В началото на срещата България взе инициативата. Във 2-рата минута имаше корнер в полза на “лъвовете”, който бе изпълнен от Ивелин Попов, но нямаше български играч, който да засече с глава. В 6-тата минута чехите отвърната на удара. Докал опита центриране, но топката падна точно в ръцете на Стоянов. Шест минути по-късно Манолев центрира отдясно, но Георги Миланов не успя да реагира – топката бе прекалено близо до тялото му и не успя да шутира. В 14-тата минута, за късмет на България, Либор Козак направи невероятен пропуск. Той излезе сам-самичък срещу Стоянов, но ударът му мина високо над вратата. Атаките на “трикольорите” бяха предимно и само с центрирания в наказателното поле на Чехия, където високите защитници на гостите обираха без проблем всички топки. Първият жълт картон в мача бе даден на Георги Миланов в 21-та минута. Две минути по-късно единоборството между Йордан Минев и Михал Кадлец завърши с медицинска помощ и за двамата, а след това играта бе подновена. В 27-та минута се стигна до нов невероятен извеждащ пас към Ирачек, който излезе сам срещу Стоянов, след като Иванов и Миланов не се разбраха. Въпреки това, Влади Стоянов спаси по невероятен начин. В следващите няколко минути гостите продължаваха да натискат.В 38-та минута Емил Гъргоров центрира от пряк свободен удар, след това Иван Иванов игра с топката, но я прати в аут. Последва нова поредица от български центрирания в пеналта, която завърши с корнер. Късо изпълнение, прострелно центриране на Ивелин Попов, а Козак изби с глава в нов корнер. В края на първата част, късметът отново бе с нашите. Козак игра с глава, и нацели страничния стълб на “лъвската” врата.

Втората част от мача не започна добре за българите. След оскъдните опити за атака на нашите, Докал отбеляза за Чехия, с удар от 22-23 метра, който мина между няколко играчи, но Владо Стоянов не успя да се намеси по най-добрия начин. Така резултат стана 1:0 в полза на Чехия. В 62-та минута се появи възможност за България, Минев изготви бърза атака и центрира остро отдясно, за съжаление нямаше български играч да засече на точката на дузпата. В 65-тата минута Ивелин Попов отправи удар от границата на пеналта, но Петър Чех спаси. “Лъловете” се активизираха и засилиха атаките, но невероятният пазач на чехите опази вратата си суха. В 75-тата минута Занев получи втори жълт картон, а след това и червен. България продължи битката с 10 футболиста. В 82-та минута Митко Рангелов навлезе в пеналта отляво, но си поведе дълго топката, и Чех улови. Пет минути по-късно, отново Рангелов, нахлу отдясно, но в последния момент топката му бе избита преди да успее да намери Маркиньос. Българите стремглаво търсеха изравнителния гол, но все нещо липсваше.

Така България загуби и минималните си шансове за бараж, които минаваха през задължителна победа с три гола разлика, но при загуба на Исландия, островната държава завърши 1:1 с Норвегия и дори при победа нашите нямаше да се класират за баражите.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker