бетано най-добър сайт за слот игри
Дербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Христо Бонев: С парите на Ботев щяхме да сме и пред Лудогорец (интервю)

Легендата Христо Бонев се съгласи да отговори на въпро­сите на “Тема Спорт” преди дербито Локо Пд – Ботев Пд. Ето какво каза почетният президент на “черно-белите”:

Г-н Бонев, готов ли е Локо Пловдив да вземе реванш от Ботев за загубата през септември на „Колежа”?

– Със сигурност излизаме за победа и да зарадваме много­бройната ни публика. За Пловдив обаче по-важно е, че и двата отбора са в челото на класирането, което говори, че градът възвръща славата си на футболна столица. Що се отнася до самия мач, от това, което виждам като на­строение и работа през сед­мицата от нашите футболи­сти, ще стане битка. Дано да имаме късмет победителите да сме ние.

Успехът в първия мач на­кланя ли леко везните в пол­за на Ботев?

– Тогава те наистина бяха по-добрият тим и заслужено спечелиха. Докато ние тъкмо се бяхме събрали и започнали да заприличваме на отбор. Взехме футболисти в послед­ния момент. Бяхме в положе­ние, в което не знаехме какво ще се случи. Но постепенно всичко тръгна в правилния път и в неделя се надявам да вземем реванш на нашия стадион.

Как приемате факта, че дори с далеч по-малък бю­джет и организиран в по­следния момент Локомотив е с равни точки с Ботев, а понякога бе и пред него в класирането?

– Ние сме много благодарни на Константин Динев. Защо­то сега можеше да сме в А окръжна група. Въпреки че в Пловдив има много хора, кои­то разполагат с доста пари, никой не се съгласяваше да вземе клуба. Динев показа, че наистина обича Локомотив, за разлика от пловдивските милионери. Помогна в много труден момент, за да избег­нем това, което стана преди време с Ботев – толкова годи­ни поред да изчезнем от сце­ната. Любовта му към отбо­ра се пренася и на футболи­стите, които се раздават във всеки мач. Иначе, ако Ло­комотив имаше тези финан­сови възможности, с които Ботев разполага, мисля, че щяхме да бъдем по-добри и от Лудогорец. Разполагаме с добър треньор и класни играчи.

Какво е мнението ви за Станимир Стоилов?

– Не мога да кажа нищо ло­шо срещу който и да е тре­ньор, защото няма да е ко­ректно. Който се занимава с треньорска дейност, заслужа­ва уважение. Особено в родна­та футболна действител­ност.

След загубата с 0:2 на „Ко­лежа” в интернет простран­ството се появи клип, в който сте в ролята на Адолф Хитлер и крещите към слу­жителите в клуба. Как го приехте?

– Нито съм гледал, нито съм чел нещо такова. Само мога да кажа, че бури и силни ве­трове брулят най-високите върхове.

Със Сашо Александров имахте словесно спречкване наскоро и разменихте остри реплики…

– Аз искрено съжалявам, че споменах името му. С кого да имам спречкване, не го позна­вам.

Може ли Локомотив да по­стигне нещо повече от кла­сиране в първата седмица?

– Апетитът идва с ядене­то. На всички вече е ясно, че със седмицата няма да имаме проблем. Но защо да не погле­днат и към тройката наши­те момчета. За купата също имаме шанс. Дано да вземем този трофей.

Кой и какво ще реши дер­бито в неделя?

– Тези сблъсъци се решават от футболистите със сърца.

Фактът, че Неделев и Огнянов се върнаха в редици­те на Ботев, притеснява ли ви?

– Това е най-хубавото нещо, защото за мен Неделев е фут­болист номер едно на България.

Кой според вас трябва да спечели анкетата „Футбо­лист на годината”, Иван Иванов и Ивелин Попов са фаворити?

– Аз нямам нищо против момчетата, които играят в чужбина, но те са футболи­сти на Базел, на Кубан, Краснодар… Докато Неделев играе в България и за мен той трябва да е номер едно.

Следи всичко около Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker