бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Христо Бонев: От Марек и Черно море трябва да вземем 6 точки, връщането на Марешки би било добро решение

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Боневдаде кратко интервю за “Тема Спорт”. Със Зума разговаряме за възхода при “черно-белите” и амбициите на тима.Г-н Бонев, Локомотив Пловдив отново започна да намира себе си.

Какво да очакваме от отбора след паузата в шампионата?
– Това, което се случва с Локомотив, може само да ме радва. Имаме програма максимум от двата предстоящи мача в Пловдив с Марек и Черно море да вземем шест точки и по този начин да се отдалечим от изпадащите. Промяната в играта е очевидна. Важното е, че момчетата не се възгордяват.

В момента Локо изостава на 7 точки от първата шестица. Може ли да мечтае за нещо повече?
– Не, засега нямаме такива амбиции. Не гледаме толкова надалеч. Времето ще покаже.

Треньорският тандем Христо Колев – Петър Пашев ли е в основата на успехите?
– Да. Те работят много добре. Локомотивци са и обичат отбора. Какво по-хубаво? Аз лично съм много доволен от тях. Създадоха отличен климат и обстановка. Повечето състезатели се възродиха. Направихме отличен избор за треньорския пост.

Докъде стигнаха нещата с намирането на генерален спонсор?
– Много е трудно. Сега вече, след като изборите отминаха, смятаме, че ще се намери човек, който да ни помогне.

През изминалата седмица се заговори за завръщане на Веселин Марешки…
– Марешки, когато бе при нас, бе човек, който показа, че не случайно бизнесът му е на първите места в България. Заплати, премии… всичко беше на часа. И ако наистина се върне, ще бъде изключително добро решение. Има и пловдивчани, които могат да помисля да помагат повече на Локомотив, а той никога няма да е сам и винаги ще се намери кой да помогне.

Каква е ролята на Мартин Камбуровза възхода на тима?
– Имаше периоди, в които Камбуров идваше при мен и говореше с отчаяние – бате Ицо, нямаме футболисти. Да, ние наистина нямаме и никой не казва противното, но успях да го убедя, че разполагаме с играчи с качества. Заявих му, Мартине, от теб зависи дали тези момчета ще се обединят около теб и с много труд да постигнем това, в което никой не вярва. Той върна настроението и в един такъв труден момент, когато всички се пишеха за локомотивци, се изпокриха като мишки, той с името си и авторитета си напусна ЦСКА и се върна при нас. Благодарение на качествата му като лидер успяхме да постигнем много. Сега на “Лаута” има колектив, какъвто от години не е съществувал. Публиката оценява това и трябва да пълни стадиона. Момчетата правят геройство.

Какво ще е нужно на отбора през зимата?
– Първо спокойствие. Да съберем максимум точки през този първи дял от първенството. Надяваме се с намирането на спонсор да се подсилим с класни попълнение най-вече в атака. След това ще направим планове за следващата година.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker