Ботев ПловдивФутбол

Херо гледа двама в Румъния за Ботев (Пд)

Веднага след като бе официализирано назначението на Димитър Димитров за спортен директор на Ботев, той бе командирован в Румъния да гледа набелязани за трансфери футболисти. Херо присъства на мача между Астра Гюргево и Поли Тимишоара, който бе спечелен от домакините с 5:1. Треньорът на Ботев Станимир Стоилов е набелязал двама футболисти от Астра за трансфер, но се нуждае и от оценката на Херо за качествата им. Това са халфовете Венсан Лабан и Константин Будеску, който е и капитан на Астра.

Последният вкара първия гол за разгрома, а Лабан игра цял мач и си изкара жълт картон. 29-годишният Венсан Лабан е французин, който играе за националния отбор на Кипър. Вътрешният халф е прекарал 8 години на острова в Дигенис Морфу и Анортозис, преди да подпише двегодишен договор с Астра, с който прави фурор в Румъния, като е на второ място след Стяуа. 25-годишният Будеску се превърна в абсолютния лидер на Астра с 13 гола през сезона. Той играе като офанзивен халф или нападател. Будеску се прочу, като вкара два гола при победата с 2:1 при гостуването на кипърския Омония във втория предварителен кръг на Лига Европа, след което бе наречен „Героя от Никозия“. Любопитното е, че Астра победи съперника си с човек по-малко на терена. Ботев се ориентира твърдо към румънския пазар, след като през зимата в отбора бяха привлечени Юнес Хамза, Феребори Доре, Сърджан Лукин и Александру Бенга. 

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker