Ботев ПловдивФутбол

Хамза: Късметът ни спря срещу ЦСКА

Юнес Хамза отскоро е част от Ботев, но бързо се превърна в един от любимците на феновете с доброто си представяне. Въпреки тежката загуба от ЦСКА, той застана пред “7 дни спорт”, за да сподели мнението си за мача, който пловдивчани можеха да не загубят, ако в 89-та минута негов удар не бе срещнал гредата.

Юнес според теб каква е причината Ботев да загуби от ЦСКА?

– Липсваше ни късмет, не мисля, че играхме слабо, но така се получи, че загубихме с 2:0. Изпуснахме важни шансове да отбележим. ЦСКА имаше възможност да поведе в резултата и не я пропусна. След това се хвърлихме в атака и получихме още един гол в края на срещата. По мое мнение обаче играхме добре и заслужавахме поне точка.

В края удари греда, мислиш ли, че ако беше вкарал, можехте да обърнете развоя на срещата?

– Да, това е една от възможностите, които изпуснахме. Просто късметът ни обърна гръб. Не се знае какъв щеше да е резултатът, ако бяхме отбелязали.

Дошъл си, за да побеждаваш. Как ти се отразяват слабите резултати?

– Слабите резултати не са чак толкова много, че да ме притесняват. Естествено, на никого не му харесва, когато нещата не се получават. Но пораженията само може да ни амбицират занапред. Трябва да забравим загубата в София и да се концентрираме и побеждаваме в следващите мачове.

Отборът игра доста дефанзивно в 2/3 от мача. Не потърсихте ли изравняването твърде късно?

– Това е така, но не мога да кажа, че такива са били наставленията на треньора. Просто така се получи по време на мача. Иначе искахме да победим. Надявахме се разликата да дойде от нашите контраатаки. Но съдбата реши друго, не ни беше ден, но трябва да гледаме напред.

hamza

Купата на България ли остана като основна цел за Ботев?

– Купата е най-бързият ни билет за евротурнирите. Това обаче не означава, че ще се концентрираме изцяло върху нея. Целта на отбора е да става все по-силен с всеки изминал мач, независимо дали е за купата или за шампионата. Затова ще търсим добро представяне и в двата турнира.

Каза ли ти нещо треньорът Станимир Стоилов след мача с ЦСКА?

– Не мога да кажа, питайте него. Това са лични неща и ако той прецени, ще Ви каже.

Ботев почива в следващия кръг. Добре ли ще ви се отрази това?

– Да, разбира се. Добре ще е да отпочинем малко, защото изиграхме доста мачове с много силни противници. Затова сме малко изтощени. Едва ли формата ни ще падне, по-скоро ще сме по-свежи за следващия мач. Играем с по два-три мача всяка седмица, което е доста изтощително. Тялото на всеки спортист има нужда от възстановяване, за да бъде в кондиция за следващото състезание.

Ще останеш ли в Ботев след края на сезона?

– Не знам какво да отговоря. Защо ми задавате такъв въпрос (смее се)? Аз съм от толкова скоро в отбора. Имам действащ контракт. Ако има добри оферти, ще преговаряме, но мисля, че този момент е далеч в бъдещето.

Кой от претендентите мислиш, че ще е шампион?

– Много ми е трудно да преценя. Отборите са много равностойни получават се изненади, напрегнато е и нищо не се знае до края.

Вече успя ли да се настроиш към българския футбол?

– Да, разбира се. Малко ми е по-трудно, защото доста малко се залага на физиката. Защитниците играят по-грубо в единоборствата. Използват предимно физиката си, а не толкова футболните си качества.

Каква друго ти прави впечатление в България?

– Ами повечето стадиони са в много лошо състояние. Тревата е захабена, условията не са добри. Понякога е много трудно да играем добре на такива терени. Може би само това не ми харесва в България.

7 дни спорт

ОЩЕ ЗА БОТЕВ ОТ ДНЕС:

В Ботев замразиха преговорите за нови договори 

Минев под въпрос за Локо София

Базата на Ботев в Коматево приема Евро 2015

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker