бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивСтатистикаФутбол

Фернандо Виана окупира върха при голмайсторите на Ботев (Пд) в Първа лига

Снощи при победата над Витоша (Бистирца) с 4:2 Фернандо Виана добави нови два гола към сметката си.

Така кариоката вече има 5 попадения за “канарите” през тази кампания (в 8 срещи) и изпреварва с едно досегашния лидер на тима Лъчо Балтанов. Също така Виана е на 3-та позиция в голамайсторската листа на Първа лига, където са още Самб Бадара от Етър (ВТ) и Георги Андонов от Верея (по 3 гола). Втори е нападателят на Славия Ивайло Димитров с 6 попадения, а недостижим на върха е голаджията на ЦСКА-София, сънародник и съименик на Виана – Фернандо Каранга с 12 гола.

Във вътрешния шампионат Виана се разписа на два пъти при победата над Славия с 3:2 в София, както и при хикса с Етър (1:1) във Велико Търново. Бразилецът има и един гол в Европа – при победата над Бейтар с 4:0 в Бургас във втория кръг на Лига Европа. Това сумира неговите попадения на 6.

Шампионска лига се завърна! Открийте си сметка в bet365 днес и вземете бонус от 100 лв. за нови клиенти. Залагай удобно с мобилната версия на bet365 и печели с още много бонуси за нови клиенти. Вземи бонуса от 100 лв. в bet365 сега оттук >>>

Всичко това обаче не означава, че латиноамериканският нападател е лидер във вътрешната класация на “жълто-черните” във всички турнири.

На първо място в тази листа е Лъчо Балтанов със 7 гола – 4 в Първа лига, 1 в Европа (4:0 над Бейтар в Бургас) и два 2 турнира за Купата (1:3 над Локо (ГО)). Виана е едва втори със своите 6 гола. Трети е Тодор Неделев с 5 – 3 в Първа лига, 1 в Европа (1:3 над Партизани в Тирана) и един в мача за Суперкупата с Лудогорец (1:1, победа с дузпа 5:3).

С два гола в Първа лига може да се похвали новото попълнение на пловдивчани Стивън Петков, който след 4 мача и общо 84 минути на терена, се е разписвал на 2 пъти – при дебюта си срещу Черно море и загубата с 1:2 и при успеха над Витоша с 4:2.

По едно попадение в Първа лига за Ботев (Пд) имат Густаво Афосно (в Дербито с Локомотив (Пд) 3:0), Дуде Ндунгала (в Дербито с Локомотив (Пд) 3:0), Омар Косоко (при загубата от ЦСКА-София с 2:6), Лазар Марин (при победата над Витоша с 4:2).

Шампионска лига се завърна! Открийте си сметка в bet365 днес и вземете бонус от 100 лв. за нови клиенти. Залагай удобно с мобилната версия на bet365 и печели с още много бонуси за нови клиенти. Вземи бонуса от 100 лв. в bet365 сега оттук >>>

В еврокампанията пък по веднъж се разписаха Серкан Юсеин (1:1 с Бейтар в Птах Тиква), Пламен Димов (при победата с 4:0 над Бейтар в Бургас). По два гола имат Фелипе Бризола (при успеха над Партизани с 1:0 в Бургас и при победата над Бейтар с 4:0 в Бургас) и Омар Косоко (при победата над Партизани в Тирана с 1:3).

Голмайстори на Ботев (Пд) в Първа лига:

Фернандо Виана         5 гола в 8 мача
Лъчезар Балтанов     4 гола в 9 мача
Тодор Неделев            3 гола в 8 мача
Стивън Петков           2 гола в 4 мача
Лазар Марин               1 гол в 8 мача
Дуде Ндунгала           1 гол в 6 мача
Омар Косоко                1 гол в 3 мача
Густаво Афонсо          1 гол в 2 мача

TribunaPlovdiv.bg

Стивън Петков – най-ефективният голаджия в България!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker