Ботев ПловдивФутбол

Фенове – Отбор – Купата! Това е формулата на Ботев (Пд) срещу всеки съперник

Дойде и часът на истината за другия пловдивски отбор в турнира за Купата на България. След като Локомотив (Пд) във вторник премаза Септевмри Сф (4:0) в първия 1/2-финал в турнира, сега Ботев Пловдив приема ЦСКА-София в първи полуфинал за Купата днес от 19,00 часа на стадиона в Коматево.

Вчера Локомотив Пловдив постигна убедителен успех с 4:0 над Септември и направи огромна крачка към финала в София, но днешните съперници едва ли ще решат толкова категорично изхода на сблъсъка преди реванша на 24 април на “Българска армия”. Очакванията са и двата отбора да подходят предпазливо в този първи сблъсък.

В днешния мач треньорът на пловдивчани Николай Киров беше зарадван със завръщането в състава на играчи като Пиргов, Джонатан Перейра, Ради Терзиев и Антонио Вутов, които пропуснаха мача с Черно море за първенството. Киров има дилема кой да води атаката, като изборът му е между Антонио Вутов и Феребори Доре, който обаче не е в добра форма напоследък.

ЦСКА-София единственият отсъстващ е Тиаго, който е с контузия от мача с Берое. Мястото му най-вероятно ще заеме Евандро, а на върха на атаката ще застане Али Соу, подпомаган от Кристиян Малинов в по-задна позиция. Извън групата пък ще остане Жеферсон заради изчерпана квота за чужденци извън ЕС. В ЦСКА-София са в приповдигнато настроение, след като не загубиха и двата мача с Лудогорец в Разград (0:1 за Купата и 0:0 за първенството).

Воденият от Любослав Пенев тим води борба на два фронта, а в събота предстои двубой с Левски, така че треньорът може да съхрани някои от играчите.

Купата е шанс и за двата отбора да вдигнат трофей през сезона, което предвещава сериозна борба. Пловдивчани са допълнително мотивирани, тъй като трофеят ще им даде възможност да участват в евротурнирите, докато ЦСКА-София има тази възможност и през първенството, където върви втори на 3 точки от лидера Лудогорец.

Вероятни състави:

Ботев Пд: Кайзер, Джонатан, Димитров, Пиргов, Еберт, Терзиев, Неделев, Балтанов, Шопов, Тонев, Вутов

Треньор: Николай Киров

ЦСКА-София: Черниаускас, Бикел, Томаш, Бодуров, Турицов, Пинто, Енрике, Малинов, Евандро, Жоржиньо, Соу

Треньор: Любослав Пенев

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker