бетано най-добър сайт за слот игри
Из градаЛокомотив ПловдивФутбол

ГЛЕДАЙ: Фенклубът на Локомотив поиска среща с Бойко Борисов и обяви кое е приоритет на Пловдив

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) проведе брифинг днес, на който официално обяви своята позиция относно важните за пловдив ключови спортни въпроси.

Бе засегната темата с концесиите на стадион ”Христо Ботев’, стадион “Локомотив” и стадион Пловдив.

“През седмицата имахме важна среща между всички фенове на Локомотив (Пловдив) – от фенклуба до фракциите.

Адв. Колев: Искаме вас и чрез вашата трибуна да поканим министър председателя Бойко Борисов. Нека на тази среща да бъдат и финансовия министър и министъра на спорта. Тема на разговора ще бъде равнопоставеност между отборите в Пловдив, и как да не се разделя града.

Всички знаем, че през изминалата година, г-н Борисов обеща, че ще се изгради стадион Христо Ботев. От онзи момент, до момента имахме три срещи с кмета на Пловдив, който ни обеща, че ще ни уреди среща и с г-н Борисов. Така и обаче не се стигна до такава.

Ние като фенове на Локомотив и граждани на Пловдив, сме на мнение, че ако държавата иска да изгражда стадиони в Пловдив, то трябва да се започне от стадион Пловдив, който е градския стадион. Заблудата, че ст. Локомотив или ст. Ботев са общински е несъстоятелна, тъй като както се знае, нито един от двата отбора няма да домакинства на стадиона на другия.

Стадион Пловдив през годините е бил домакин на множество събития със значителен заряд. Този стадион, сам по себе си не е бил само дом на футбола, но и на леката атлетика. В залите му са се развивали множество други спортни клубове. Зала Чайка е в ужасно състояние също.

В случай, че държавата, Община и другите институции решат, че е невъзможно да се изгради стадион Пловдив, то тогава ние апелираме за пълна равнопоственост между двата клуба. Не сме сигурни докъде е стигнала процедурата, за изграждането на стадион Христо Ботев, но нашият стадион също има нужда от реновиране.

През годината, в която фалира КТБ и се случи най-голямата финансова кражба, в която бе замесен и един отбор с над 50 млн. задължения, помолихме общината да ни помогне. Тогава те отпуснаха 100 хил. лева и за двата клуба. Малко преди това, когато влезе изискването за изграждане на осветление, ст. Локомотив нямаше такова, а Община Пловдив отпусна 1 млн. лева, за да изградим него и маломерно игрище. Тези две неща може да видите в момента когато излезете на навън от залата. Тогава стадион Ботев имаше осветление, но Общината отпусна пари и на тях. Не знаем за какво са похарчени тези пари, но не това трябва да говорим сега.

Основата идея за срещата е апел към г-н Борсиов да не се разделя града. Всяка статия за изграждането на само един стадион, води до напрежение и това може да се види в коментарите под статиите в интернет.

Никога не сме били против изграждането на стадион Ботев. Но нека когато се помага на единия клуб, да се помогне и на другия. Всички добре разбираме, че положението в държавата е тежко и няма как да очакваме даден собственик да извади пари за нов стадион.

Този градски стадион ще бъде визитката на Пловдив. Ние помолихме чрез кмета на Пловдив да се проведе обществен дебат с фенове на двата клуба, общината и държавата. Да седнем и да говорим всички, кое е най-добро за града. Такава среща така и не се проведе. На 30 април обаче 2019 година, в Община Пловдив е имало среща с тогавашния кмет Иван Тотев и четирите клуба, като и тогава всички заедно се съгласихме за изграждането на стадион Пловдив. Ако има такъв клуб, нека сега излезе и го обяви.

Нямаме план какво ще стане, ако не бъдем чути. Ние сме тук като фенове на Локомотив. Не считаме, че всичко това, което казваме е вредно за Общината или държавата. В случай, че държавата прецени, че има възможност да се обърне лице към спорта, то тогава нека тези неща се случат. Лесно е да блокираме кръстовище и да кажем “искаме стадион”. Ние също имаме страхотен проект за изграждане на стадиона, но не сме излезли да протестираме и да искаме някой да ни построи стадиона. Нашата идея е да излезем и да поискаме среща, за да може всичко да е равно за всички.

Нямаме намерение да блокираме кръстовища. Ако не ни се обърне никакво вниамние, това може да се случи. Напрежението между гражданите ескалира с всеки изминал ден и е хубаво този въпрос да се реши.

Иво Стойчев: Информацията, която имаме, а тя е и от архитект Валентин Маринов, на който преди две години му е възложено да направи пътна карта за изграждането на стадиона в завършен вариант е, че първите три варианта са на стойност около 15 милиона лева, в който влизат реконструкции, които да го въведат в състояние да могат да се играят мачове от Първа лига. От две години насам, няма никакво строителство. Стадион Пловдив е с готов прокет, и е ясно как може да бъде продължено неговото строителство. Това съоръжение тридесет години се руши, а там има изготвени анализи и колко средства ще трябва да се инвестират, за да се завърши.

За концесията на стадион Христо Ботев вече два пъти отправихме сигнали за нередности. Никой от компетентните органи не можеше да оспори това решение. Никой не даде отговори на тези въпроси. Не казаха и кой е подписал тези договори, който не могат да бъдат развалени.

Атанас Нейков: Спортните обекти в град Пловдив, са в състояние, в което не трябва да се намират. Стадион Локомотив е пример до какво довежда нехайството. През 2004 година падна цяла трибуна. Въпреки многото сигнали към общината преди това. След това затвориха част от югозападнта трибуна. По-късно през годините, г-н Марешки беше поел ангажимент пред 2 000 човека, че се заема и ще изгради Трибуна Бесика. Тя бе съборена, но до строителство не се стигна. Истинско чудо, е че от клуба успяха да направят и невъзможното да домакинстваме в Лига Европа на този стадион. Това всичко е недопостимо.

Николай Спасов: През последните години направихме много неща за нашите деца тук в Локомотив. Изграждахме нови площадки, беседи за киберсигурност и сигурността на децата ни в интернет. Ще се радвам да се дава гласност на такива неща. През май месец се надяваме да ви представим две локации за решение на един голям проблем. Училищните дворове са почти не осветени. Ние ще се занимаваме с това, ще сменим мрежите, ще сложим осветление, ще сложим и кошове, за да има хората къде да играят след работа. Всичко така ще работи до 21:30, за да могат хората да се забавляват. Ще има камери, ще има график, за да минава и полиция и да проверява дали всичко е наред”, споделиха феновете на Локомотив.

Подобни

Един Коментар

  1. Ботев да си берат ядовете от какъв зор данакоплатеца да им строи стадион защо си свалиха жащите пред цветан василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker