бетано най-добър сайт за слот игри
Тенис

Три спасени мачбола изстреляха Григор Димтров на 1/8 финалите в Шанхай

За първи път в кариерата си Григор Димитров достигна до осминафиналите на “Мастърс 1000” в Шанхай.

Той постигна обрат срещу №46 в световната ранглиста Райън Харисън с 3:6, 6:3, 7:6(6) за над два часа на корта и след три спасени мачбола. Така българският талант направи поредна важна крачка към участие на заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон през ноември.

Харисън започна блестящо мача. Той поведе с 4:1 за само четвърт час на корта. При 5:3 американецът сервираше за сета и се стигна до най-дългия гейм в мача. Харисън спаси точка за връщане на пробива и след 15 минути битка все пак затвори откриващата част с 6:3. След почивката при 2:1 в своя полза Григор имаше златен шанс като поведе 40:0 на сервис на Харисън, но не успя да реализира нито един от трите поредни шанса за пробив, пишат колегите от Tennis.bg.

Все пак Димитров продължи да доминира и дочака да вземе подаването на съперника в осмия гейм, след което затвори втората част за 6:3. Общо той завърши с 15 срещу 6 печеливши удара. В третия сет Харисън поведе с 40:0 в първия гейм, но въпреки това го загуби. И то след двойна грешка при точката за пробив.

Българският №1 обаче не прояви стабилност и при 2:1 също бе пробит, след като също не сервира на ниво. Харисън направи серия от четири поредни гейма до 4:2, но и той не удържа аванса като Гришо изравни – 4:4. В решителния тайбрек Харисън поведе с 6:3, но Григор не просто спаси трите мачбола, но и не даде нито една точка на съперника си до края – 8:6. Интересното е, че през сезона Харисън бе в серия от 15 поредни победи, когато печели първия сет.

Така в следващата фаза Гришо очаква друг американец – №10 в схемата Сам Куери или квалификанта Франсис Тиафо.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker