Ботев ПловдивФутбол

Тотев: Ботев иска да купи “Колежа”, Цветан Василев плаща седем цифрена сума

Отборът на Ботев (Пловдив) е поискал да купи земята под стадион “Христо Ботев” – това заяви кметът на града Иван Тотев. Сделката ще бъде за 7-цифрена сума, каза още Тотев.

“Получихме уведомление от ръководството на футболния клуб с инвестиционно намерение за закупуване на терена от над 42 декара на територията на стадиона. На сесията на Общинския съвет в четвъртък ще бъде гласуван първия етап, а именно гласуване на санкция за започване на такава процедура”, заяви Тотев.

“Това е санкция за разпореждане, за да може да бъде направена оценка за стойността на обекта. След това ще бъде преминат етап за прекратяване на концесията и нова гласуване в ОбС за закупуване на земята пос стадиона”, поясни Тотев.

Миналата година за спортните обекти и терена бе подписана концесионен договор за 35 години, пирпомни зам-кметът Георги Титюков. Концесията е надхвърлила договора с много средства, казаха от общината. Затова в от общината са съгласни Ботев да закупи земята.

“Инвестицията на Ботев ще надхвърли многократно заложената инвестиция от 14 милиона лева. Това ще доведе до увеличаване на разходите на община Пловдив, тъй като към момента съоръжението е публично- общинска собственост. Затова от общината сме съгласни Ботев да закупи земята”, категоричен бе кметът.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

3 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker