бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТвоята трибунаФутбол

Твоята Трибуна: Радост, ентусиазъм, мъка, падение, отново…време е за край на този омагьосан кръг

TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на своите читатели чрез рубриката “Твоята Трибуна”.

В пощата ни днес пристигна писмо от Христо Петров, който ни публикува материал за Локомотив Пловдив.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Радост, ентусиазъм, мъка, падение, отново…време е за край на този омагьосан кръг!

Със сигурност не съм единствения, който е започнал да ходи на мачове на Локо Пловдив, заради семейната традиция. Израстнал съм в центъра на Пловдив и още от първи клас ходихме с батковците и/или баща ми заедно на мачове на любимия Локомотив. Не мога да опиша това страхотно усещане, да тръгнем аз и баща ми, да вземем съседа и докато стигнем Лиляна Димитрова (сега бул. Мария Луиза) да сме вече около трийсет човека, всички от радиус четири-пет пресечки, отиващи на мача. До входа на Лаута, вече бяхме стотици. Някои от приятелите ми помнят резултати, голмайстори, с ръка на сърцето си признавам, че никога съм нямал такава памет, но и до ден днешен потрепервам когато се сетя за невероятната емоция, която изпитвах всеки път, когато стъпех на Лаута заобиколен от приятели, всеки път, когато подхващахме нова песен за черно-белите герои на терена. Тази емоция е незабравима, тя е над фактите, над точките, класирането или головата разлика. Тя е всичко. Тази страст е неповторима, тя те белязва завинаги и става неразделна част от съществуването ти. Не можеш да избягаш от нея, нито да се скриеш. Тя може да се свие някъде в душата ти, задавана от мъка и от ежедневните проблеми, но никога, никога не може да умре.

Живота в България едва ли някога е бил лесен. С простащината на комунизма фаворитизираща андрешковеца, интересчията и подлезуркото, мутренските години на прехода, който някак си не свърши, съвременната ни криза в която не разбрахме нито кога влезнахме, нито се вижда кога ще излезем. За съжаление този живот рефлектира върху нас като фенове, развали част от радостта, пусна капка катран в кацата с меда. Когато станахме шампиони 2004 година всички бяхма на върха на щастието, само за да помръкнем след убийството на Георги Илиев малко след това. Този човек има много противници, наричан е какво ли не, но той беше просто едно огледало на обществото в което живеем. Общество, което някак си успя да се разболее дори още повече и позволи на хора като Галя Топалова и Коко Динев да станат президенти на Локомотив Пловдив.

Тези хора не направиха престъпления срещу НАП, фирми кредиторки, здравната каса или БФС. Те направиха ужасни престъпления спрямо локомотивския дух и ценностите, които винаги са ни събирали и държали заедно. Не искам да изпадам в подробности, но Коко Динев успя да направи това, което и най-ужасния президент не можа – с интриги и гнусни лъжи да раздели локомотивската общност – да наостри брат срещу брата. Това е непростимо. Всяко лошо класиране може да бъде преглътнато, всеки лош футболист може да бъде изпратен с добро, всеки неуспешен треньор може да бъде оценен, но едно посегателство срещу чистотата на локомотивския дух няма и не ще бъде простено. Това, което успя да направи безхаберното управление на Динев и предшествениците му е, че накара много хора да скрият черно-бялата искрица в тъмен ъгъл на душата си. Да изпаднат в една летаргия, да се опитат да не мислят за Локомотив, защото той им носи само болка.

Време е за нещо ново. Време е да рестартираме този счупен парен Локомотив, време е да хвърлим боклука и да монтираме нов двигател – модерен, управляван чисто, без работата му да е обгърната в непрогледен дим, без сажди, без мръсотия. Този Локомотив може да не е толкова силен в началото, докато набере скорост, като всеки нов модел може да има проблеми, да има нужда от сервиз, но приятели, веднъж набере ли скорост, новата машина няма да може да бъде спряна от никой! Вярваме ли в това, Локомотив винаги ще има светло бъдеще!

Няма как да скрия радостта си от това, че Локомотив Пловдив тръгва по един нов път. Че клуба най-накрая се измъкна от ръцете на тото мафията в България и се управлява ясно и прозрачно. За пръв път от двадесет години, любимия ни отбор започва да върви нагоре като клуб. Нямало достатъчно пари за скъпо платени африканци – майната му, нямало достатъчно пари за набедени треньори като кокала ли плешката ли беше – майната му, няма значение! Началото е ново, усещането е ново, време е да върнем искрата във всеки един от нас, да я разпалим и разгорим така, както никога до сега не е горяла! Локомотив е НАШ, на мен, на теб, на всички тези черно-бели сърца, които туптят в ритъма на “чисто Локо”, няма вече мошенници на дребно, които да се подиграват с любовта ни!

Приятели, братя, призовавам ви да загърбим всякакви дрязги и различия по между си, да извадим шаловете и фланелките от гардероба, да ги изтупаме от прахта и да ги облечем отново гордо, с радост в душите и без капка съмнение, че отиваме да гледаме нещо чисто, неопетнено и истинско! Време е отново истинските локомотивци да напълним стадионите където играе любимеца на Пловдив, време е да покажем отново на цяла България, че Пловдив е само черно-бял и, че нищо не може да се пребори с безграничната любов на пловдивчани към големия Локомотив!

Само Локо братя, всички на стадиона!

 

Изпратил: Христо Петров

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

TribunaPlovdiv.bg не носи отговорност за съдържанието на материалите, както и за свързаните с тях авторски права.

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

11 Коментара

  1. Enfim…Nem sei que dizer… Ocorre-me apenas uma suetsgão?Porque não sugerimos à bet and win que comece a introduzir um novo jogo. eu vez de estar em causa o resultado de um jogo de futebol, apostar a percentagem do crescimento do PIb, desemprego, … Se a Bwin não aceitar a minha oferta, vendo a patente ao 4R. hehe

  2. Малееее почти се разплаках…с такива сърцераздирателни статийки дайте сега да съберем всичко живо на стадиона та да остане някой лев от билетчетата за кьор-софра!!! Хайде стига моля ви се. Така няма да стане пълненето на стадиона. Ние нормалните фенове ще отидем само когато лумпените и олигофрените спрат да правят мачовете опасни за нас и нашите деца.
    Ще отидем когато отбора заиграе мъжки така както са играли Гочо, Зума, Бащата….и още много.
    Ще отидем когато се убедим , че Новото ръководство е поставило идеала за Локомотив на първо място , а не личните интереси , свързани с продаването на банички , кбапчета и фен-артикули на входа на стадиона.
    Е….дори и само едно от тези неща да се изпълни, ние ще сме на стадиона!!! До тогава дерзайте само “истинските” фенове!!!

    1. Жълтур, спести си мъките и се хвърли в потока, който минава през селото ти с един камък на врата.

    2. ey! al menos a mi el audio de descarga y el del flaephlaysr no son el mismo en este arelRuio.ctferente a lo que preguntabais de los problemas en el episodio anterior, a mi en el flash player ademas de cortarse porque la barra de progreso es menor que la duracif3n de los episodios; si le doy al pause cuando vuelvo a retrocedido en el audio, a mas tiempo en pause mas retrocede… amos una mierda! xDlo que hago es bajarme el mp3 o ponerlo en el vlc como si fuerta un streaming la url del mp3.hala! a comer cosas ricas!pd: app para android ya! que soys unos fanboys de mac jajajaja

  3. Ужасно много НЕградска злоба и комплекси заливат коментарите под темите за Локомотив Пловдив. Оказа се, че нивото на бултра$$ите е много под минималното що се касае до елементарни човешки черти.
    Страхотно е това, което се случва в Локомотив Пловдив. Браво на всички, които не само милеят, но и се захванаха да работят здраво за изчистването на имета на любимия отбор и за запазването му на футболната карта на България. Горд съм, че съм един от Вас. Само Локо!!!

      1. Actually, this sounds kind of good. I might put the cheese on the inside (shaved parmesan might stay in place better) because I ca;1#82&7nt imagine what BH&G was thinking putting cheese around something going in the broiler. Love the olives and the Caesar salad. Now I know what to serve the next time Paul wants hot dogs.

      1. I think the loss of inhibition and scope for extieimrnpateon in such environments could make RW relationships more rewarding for both genders.It could also help people conquer phobias in totally safe environments, and perhaps give tardis-like increases to accomodation areas.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker