Ботев ПловдивДюшФутбол

Съдийска тесла поряза Ботев (Пд) U17 в последния есенен кръг на Елитната

Ботев допусна незаслужена загуба с 1:2 от Славия в мач от последния есенен кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в “Коматево” и бе изгледан от около 50 зрители.

“Жълто-черните” изравниха в третата минута на продължението на втората част, но попадението бе отменено скандално от главния съдия Кристиян Колев от Пловдив. “Жълто-черните” показаха две лица в двете полувремена.

Наставникът на пловдивчани отново имаше сериозни проблеми с нападението на тима си. Участие в срещата не взеха Кристиан Добрев, Димитър Тонев и Иван Василев.

През първите 40 минути ботевистите изиграха едно от най-слабите си полувремена от старта на сезона и не стигнаха до нито едно чисто положение пред противниковата врата. От своя страна гостите владееха топката в по-дълги периоди от игровото време и държаха инициативата, но без да стигат до сериозни ситуации за гол.

В 27-ата минута след изпълнение на ъглов удар играч на “белите” остана непокрит на задна греда и стреля, но далеч от целта. Първият точен удар към някоя от двете врати бе нанесен от Габриел Земярски в 29-ата минута, но шутът бе от 22 метра и по никакъв начин не затрудни вратаря.

Секунди по-късно славистите организираха многоходова атака, в края на която нападател шутира от границата на наказателното поле, но над вратата. В 36-ата минута топката бе центрирана от свободен удар към вратата на Ботев, нападател засече, кълбото се отклони в гредата и се озова в негов съотборник, който отблизо не пропусна – 0:1.

След почивката играта бе далеч по-динамична и головите положения следваха едно след друго. В 42-ата минута играч на “белите” стреля от ъгъла на наказателното поле, но встрани от гредата.

В 47-ата минута Васил Пунарджиев изравни резултата, след като бе точен от свободен удар на около 20 метра от вратата. В 53-ата минута защитникът бе близо до втори гол, но вратарят на “белите” показа феноменален рефлекс и отрази влизащата под гредата топка.

Вместо да стигнат до пълен обрат, ботевистите инкасираха втори гол във вратата си. В 54-ата минута футболист в бяло изведе тима си отново напред, разписвайки се от пряк свободен удар.

В 57-ата минута Станислав Шопов центрира, кълбото бе избито и попадна в Благовест Данчев, който от точката на дузпата стреля, но на метър над гредата. Секунди по-късно нападател на Славия остана очи в очи с Рангел Рангелов, но стражът скъси ъгъла и спаси.

В 66-ата минута Васил Пунарджиев, който през втората част се изявяваше на върха на “жълто-черната” атака и бе сред най-активните на терена, изпълни директно свободен удар от 18 метра, а вратарят изби. 120 секунди по-късно бургазлията се отчете с изумителен пропуск, след като бе изведен очи в очи с вратаря на Славия, но от няколко метра не уцели кълбото.

Така се стигна до първата минута на продължението, в което главният съдия Кристиян Колев ощети брутално “канарчетата”. Габриел Земярски центрира от корнер, вратарят на гостите увисна и Димитър Аврамов с глава прати топката в опразнената врата. Арбитърът обаче реши да подари победата на “белите” и без никаква причина отмени попадението.

Във втората минута на добавеното време Станислав Работов шутира от 8 метра, но покрай целта. Секунди по-късно Колев отново влезе в центъра на събитията, след като “жълто-черните” имаха претенции за двоен удар на вратаря, но съдията отново отсъди в полза на “белите”.

В събота ботевистите ще изиграят последния си официален мач за 2016 година. В него “канарчетата” ще срещнат Берое в събота от 13:00ч. на базата в “Коматево” в отложен двубой от 11-ия кръг.

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker