бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Старт на сезон 2018/2019 – Ботев (Пд) приема разпердушинения Левски

Старт на сезон 2018/2019 в българския футболен щампионат!

След почти двумесечна пауза отборите в Първа лига подновяват битките по между си. Двата пловдивски отбора – Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) дават началото на своята футболна година със сблъсъци със софийските грандове Левски и ЦСКА-София.

Тази вечер от 20:45ч. кв.Коматево “канарчетата”, водени от старши треньора Николай Киров, излизат срещу вече отпадналия от първия кръг на Лига Европа през кампанията Левски.

Ботев е традиционно неудобен съперник за Левски, особено когато става въпрос за срещите между двата тима в Пловдив. През миналия сезон те си размениха по две победи, но “сините” загубиха и двете си гостувания в Коматево. Всъщност столичани нямат успех като гост на Ботев вече пет поредни мача. Общата статистика също показва, че гостуванията на “Канарчетата” никак не са приятни за Левски, който в тези мачове има 21 победи срещу 30 загуби и 14 равенства.

Отпадането от Вадуц доведе до сериозни катаклизми на “Герена”. Треньорът Делио Роси бе уволнен и днес тимът ще бъде воден от временния му заместник Георги Тодоров. Стигна се и до неприятен момент около капитана Божидар Митрев, който се обиди на феновете за подигравателното им отношение по време на мача в Лига Европа и дори поиска смяна на полувремето. След това той не тренира с отбора и не бе включен в групата за днешния двубой.

В състава на домакините също има проблем с вратарския пост, тъй като Чворович е контузен. Участие в мача заради травма няма да вземе и Димитър Пиргов. Очаква се Николай Киров да заложи на Кайзер под рамката и Филипов, Димитров, Ничев и Минев в отбрана. Балтанов и Юсеин ще са опорни халфове, а Неделев и Ндонгала ще действат по крилата. Атаката ще води Петков, а зад гърба му ще го подпомага Шопов.

В Левски проблемите са много повече. В лазарета са Тиам, Нашименто, Паулиньо, Буш и Ривалдиньо. Под въпрос за днешния мач са и Белмонт и Ейолфсон. Така стартовата единайсеторка най-вероятно ще е съставена от Полачек на вратата и Цветкович, Ейолфсон, Яблонски и Горанов в отбрана. Белмонт и Гомес ще действат в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще бъде Мариани. Обертан и Кабрал ще оперират на крилата, а на върха на атаката ще започне Костов.

Вероятни стартови състави:

Ботев (Пд): Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Балтанов, Юсеин, Шопов, Неделев, Ндонгала, Петков

Левски: Полачек, Цветкович, Ейолфсон, Яблонски, Горанов, Белмонт, Гомес, Обертан, Мариани, Кабрал, Костов

Главен съдия: Станислав Тодоров

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker