бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Подвиг за историята – Локомотив (Пд) възкръсна от пепелта на Герена и продължи да мечтае за Европа!

Локомотив (Пд) направи пореден паметен мач – „смърфовете“ се възродиха като птицата феникс от пепелта и сътвориха истински подвиг на ст.“Георги Аспарухов“ осъществявайки пълен обрат за 2:3 в срещата от 34-я кръг на „А“ група срещу Левски!

Въпреки лошите атмосферни условия, при който се игра срещата, момчетата на Илиан Илиев намериха сили да се върнат в срещата, въпреки че се прибраха на почивката между двете полувремена с пасив от две попадения.

Защитникът на Левски Сашо Александров върна надеждите на „смърфовете“ с автогол в началото на втората част, а Мартин Камбуров със 17-я си гол от началото на сезона изравни резултата. Влезлият като смяна през втората част Бирсент Карагарен се превърна в истинска икона за феновете на “черно-белите”, след като минута преди края на срещата възкреси своя отбор и изстреля в звездите около 200-та фенове на Локомотив (Пд), дошли да подкрепят своите в София.

След този успех Локомотив (Пд) продължава да таи някакви надежди за участие в европейските клубни турнири. Пловдивчани вече имат в актива си 40т., докато “сините” от София са 2-ри с 53т. Така Локомотив е все по-близо до Европа, след като Славия вече води само с три точки на “смърфовете”.

Още в първата минута Левски бе близо до откриване на резултата. Грешка в защитата на Локомотив (Пд) позволи на Божидар Краев и Венци Христов да разиграят на границата на наказателното поле. Прецизен пас на на втория към Краев изведе полузащитника сам срещу Ел Харуби, но ударът му бе слаб и не създаде особена опасност за вратаря на Локомотив (Пд).

Само две минути след това и Франсис Нар се озова на добра позиция за стрелба, но и в неговия удар нямаше нужната мощ, която да излъже Харуби.

Добра акция на Локомотив (Пд) в 10-та минута на срещата. Стефан Велев напред през центъра и спечели няколко метра преди топката му бе избита, но тя стигна до краката на бързоногия Веселин Марчев. Той се лекота надбяга Роман Прохазка, но туповният му изстреля от ъгъла на наказателното поле отляво премина на няколко метра встрани от вратата на Йоргачевич.

ГОООЛ Венци Христов открива резултата за Левски в 16-та минута  – 1:0!

По-напористите опити на “сините” в началото на срещата се увенчаха с успех 16 минути след началото на срещата. Сашо Александров пусна неуловим за противниковата защита пас по левия фланг, който намери на добра позиция Венци Христов. Таранът само това и чакаше и с мощен шут в далечния ъгъл не остави шанс на Ясин ел Харуби, давайки преднина на своите.

ГОООЛ Мигел Бедоя удвоява резултата в полза на Левски в 18-та минута!

Домакините удрят за втори път в рамките на по-малко от минута. Мигел Бедоя направи двойно подаване с Венци Христов няколко метра пред границата на наказателното поле на Локомотив (Пд). При последното докосване Бедоя спря на бедро и с мощен удар с левия крак остави Харуби безпомощен за втори път.

Локомотив (Пд) видимо не успява да изтласка натиска на “сините” от своята половина на игрището. Въпреки двата гола Левски не спира да атакува. Божидар Краев достигна на два пъти до стрелкови позиции, но ударите му и при двата случая бяха с малко в аут.

В 28-та минута Краев направи своеобразен “хеттрик” от пропуски, след като летящият му плонж към топката, след точно центриране на Мехди Бурабия, прелетя над вратата.

В 30-та дойде и най-чистото положение за гостите. Мартин Камбуров се озова на отлична позиция след разбъркване в наказателното поле на Левски. С едно движение излъга защитник и стреля, но топката бе избира от самопожертвувателната намеса на друг бранител на “сините”, който застана на пътя на топката и изби в корнер.

Начало на втората част!

ГОООЛ Автогол на Сашо Александров от Левски намалява резултата в 47-та минута – 2:1!

Локомотив (Пд) намалява резултата още в началните минути на втората част. Защитникът на “сините” Сашо Александров си вкара нелеп автогол. В 47-та минута Ясин Амрауи центрира от левия фланг към наказателното поле на “сините”. Ал. Александров обаче игра с глава и след рикошет топката влезе в собствената му мрежа, намалявайки до 2:1 две минути след началото на втората част.

Малко след това Венци Христов стреля от границата на наказателното поле, но Ясин ел Харуби изби в корнер. След час игра Георги Костадинов опита да засече топката с глава на няколко метра от вратата на гостите, но се рамина на косъм с коженото кълно.

ГОООЛ Мартин Камбуров изравнява резултата в 66-та минута – 2:2!

Нападателят на “смърфовете” отбеляза 17-я си гол от началото на сезона в “А” група с мощен шут от границата на наказателното поле след продължителна атака.

10 минути преди края на срещата Хар имаше страхотен шанс да даде преднина на своите. Венци Христов го намери непокрит в наказателното поле, центрира и намери Фно ударът му с глава беше уловен от Ел Харуби.

ГОООЛ Бирснет Карагарен прави пълен обрат на Герна – 2:3!

Бирсент Карагарен прави обрата пълен. Мартин Камбуров изведе Бирсент Карагарен в наказателното поле, той финтира защитник и с удар в далечния ъгъл на Йоргачевич прави резултата 3:2.

Уникален пропуск Венци Христов в 92-та минута центрира с външен фалц, Мигел Бедоя отклони с глава, но после топката мина на 2-3 сантиметра в аут.

Стартови състави на двата отбора, предадни от репортер на TribunaPlovdiv.bg от ст.”Георги Аспарухов” в София:

Левски (Сф): Йоргачевич, С.Александров, Фр. Нар, Бедоя, Божидар Краев (Дъстин Менголо 74′), В.Минев, Ро.Прохазка, Ал.Александров, Мехди Бурабия (Джерами Де Нойер 62′) Ве. Христов

Старши треньор: Стойчо Стоев

Локомотив (Пд): Ел Харуби, Велев, Котев, Иванов, Амрауи, Траянов (Бирсент Карагарен 74′), Кики, Марчев, Пауло Серджо, Велковски (Емил Гъргоров 61′), Камбуров

Старши треньор: Илиан Илиев

Главен съдия:  Ивайло Стоянов

Видео: Диема

Подобни

7 Коментара

  1. Радвате ли се на коефициента цигани? За къде мечтаете – Коко си тръгна тотото не! Пияницата крушарски има да избива още пари до края на сезона още колко обращалки? ПОМНЕТЕ ЛЕВСКИ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!

  2. Любимия ми отбор от дете отново доказа че гордоста на Пловдив велики фенове цял мач не спряха и при 2-0 в дьжда любовта е вечна един комарджия сьсипа локомотив но ето че ние пак сме на крака .. Локомотив завинаги

  3. ЛОКОМОТИВ Е ВЕЧЕН!
    Благодаря ви момчета,благодаря ви ,че ме накарахте отново да вярвам във вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker