бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Станимир Стоилов: Нямаме друга алтернатива освен победа над Черно море

Старши треньорът на “Ботев” Станимир Стоилов даде традиционната си пресконференция преди неделния мач-реванш срещу Черно море от 1/8 финалите за Купата на България. Двубоят е от 13:30ч. на ст. “Христо Ботев”. Ето какво заяви Стоилов на брифинга, който се проведе на базата в Коматево:

“След като за две седмици изиграхме доста мачове, имахме дълга седмица да се подготвим нормално за мача за Купата. Ясно е, че продължаването за Купата е една от целите, която може да ни докара до участие в Лига Европа, затова в неделя нямаме друга алтернатива освен да победим.

Вчера беше почивен ден за футболистите и утре ще определим състава и групата, които ще вземат участие в неделния мач. На този етап нямаме сериозни проблеми, които да ни безпокоят.

Това да има почивка в средата на седмицата е нормална практика в много клубове, все пак имахме дълга седмица за подготовка. Отборът за 14 дни изигра 5-6 мача и имаше нужда от това да се възстанови физически и психически след негативния резултат от последния мач. Имаме още два дни, в които трябва да работим и да се концентрираме за мача с варненци.

Резултатът от първата среща е добър и за Черно море, тъй като ако ни вкарат гол, ние трябва да вкараме два. Знаехме, че какъвто и да бе резултатът в първия мач, на нашия стадион трябва да победим, но имахме желание да се разпишем още във Варна.

Тодор Неделев мина отдавна прегледи и се изчаква срокът до понеделник, когато ще започне бегови упражнения. При него раната е зараснала и след като започне бегови упражнения, след това ще започне и упражнения с топка. Ще направим всичко възможно Неделев да се възстанови по най-бързия начин, за да изиграе поне още един мач за Ботев.

Мариян Огнянов в понеделник ще започне да тренира наравно с останалите футболисти и ако навлезе бързо във форма е нормално да го видим в някой от следващите мачове в игра. Всичко зависи от това дали ще се усложнят нещата при него или ще влезне максимално бързо в добра спортна форма.

Предполагам, че има проблеми от психологически план в отбора, но те се решават най-добре с добра игра. След силното първо полувреме срещу Любимец, когато трябваше да отбележим гол, играчите излезнаха затормозени след почивката. На нашия стадион, с подкрепата на феновете, отборът трябва да намери пътя към победата и да излезне от това състояние.

Досега не съм видял негативно отношение от феновете по време на срещите, привържениците винаги са подкрепяли отбора до последно, без значение от резултата. Това, че има някаква реакция след мачовете, която е нормална, не трябва да е повод да се съмняваме в подкрепата от феновете. Аз съм убеден, че привържениците ще подкрепят отбора в неделя. Един отбор най-лесно излиза от тежки ситуации, когато има положителна атмосфера около него. Негативната атмосфера може само да задълбочи плоблемите. Ние не можем да се оплачим от подкрепата, която получаваме, защото винаги сме подкрепяни силно от феновете си. От нас зависи да играем добре и да ги радваме”, цитиран е той от пресслужбата на клуба.
Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker