Ботев ПловдивФутбол

Ботев няма право на подценяване! “Канарчетата” правят нова крачка към мечтаната защита на Купата

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) ще опита да направи нова крачка към защитата на трофея си. Днес “Канарчетата” посрещат Литекс (Ловеч) в двубой от 1/4-финалната фаза на турнира.

В Пловдив очакват да нямат проблеми с втородивизионния си съперник, но все пак в клуба смятат да подходят с повишено внимание.

Ботев вече се опари от подценяване на съперниците си в предните два кръга от надпреварата. “Жълто-черните” победиха трудно Локомотив (Горна Оряховица) (3:1) на 1/16-финала след обрат, а след това имаха още по-големи проблеми при срещата си с Царско село на 1/8-финала в София, като срещата завърши драматично 4:3 след продължения. Именно поради тази причина наставникът Николай Киров е провел сериозен разговор с играчите да не допускат отново подценяване и да подходят максимално сериозно към предстоящия двубой.

Треньорът не смята да си прави излишни експерименти и ще заложи на най-доброто, с което разполага. Очаква се той да започне мача с Чворович на вратата и Панов, Димов, Терзиев и Минев в отбрана. Меледже ще бъде в ролята на опорен халф, а пред него в центъра на терена ще действат Афонсо и Балтанов. Ндонгала и Неделев ще стартират на двете крила, а атаката ще води Виана.

В същото време Литекс няма какво да губи в този двубой и ще играе освободено. Треньорът Живко Желев се очаква да пусне в игра Вълков под рамката и карето Турицов, Ганев, Симеонов и Лясков в отбрана пред него. Раденцов и Христов ще действат като дефанзивни халфове, а Писаров и Търтов ще действат на двете крила. Атаката ще води Кирев, а зад гърба му ще действа Йорданов.

Купа на България, 1/4-финал:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛИТЕКС (ЛОВЕЧ)

Вероятни състави:

БОТЕВ: Чворович, Панов, Димов, Терзиев, Минев, Меледже, Балтанов, Афонсо, Ндонгала, Неделев, Виана

ЛИТЕКС: Вълков, Турицов, Ганев, Симеонов, Лясков, Христов, Раденцов, Йорданов, Писаров, Търтов, Кирев

Стадион: База Коматево
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:30 часа

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker