СпартакФутбол

Спартак с тежка загуба в първата си контрола

Спартак започна по много неприятен начин контролите си в подготовката. Отборът загуби от Балкан (Варвара) с 0:4. Срещата се игра от 13,30 ч. на помощния терен на градския стадион в Пазарджик. Първоначално мачът трябваше да се играе от 14 ч. във Варвара, но теренът е бил силно подгизнал и е решено своевременно мачът да се играе в областния град с нов начален час.

В тази среща ст.треньорът на “гладиаторите” Манол Георгиев използва всички налични футболисти. На вратата беше третият вратар на тима Радослав Тантиков.

Мачът ще се запомни най-вече с много грубите грешки на играчите на Спартак, които доведоха до голямата загуба. До 20-ата минута нищо не предвещаваше този развой, мачът бе равностоен на тежкия терен, за да дойдат индивидуални грешки в 25-а, 26-а и 45-а минути. И все пак спартаклии имаха цели 3 чисти положения за гол, които бяха пропилени от Паскалев, Кумбаров и Харлов. Първото полувреме завърши 0:3 за символичните домакини.

През втората част отборите направиха много смени. За Спартак влязоха и някои от юношите на клуба. През това полувреме и двата отбора имаха по едно чисто положение, но само Балкан съумя да реализира в 91-вата минута, за да бъде оформен и крайният резултат.

В срещата не взеха участие Даниел Колев и Тошко Димитров заради студентски изпити. Боян Янкулов е със скъсан ахилес, не участва и първият вратар Петър Начев. Кристофър Асенов ще се присъедини към отбора в близките дни. В отбора се завърна юношата на Спартак Рангел Кордов, който последно игра в тима на Раковски. Играчът е заявил, че ако не си уреди трансфер в тим от по-горна група ще остане в отбора. Бившият спартаклия Атанас Паскалев също се присъедини към Спартак, след като последно игра за тима на Евроколеж. В отбора се пробва и Анатоли Киков, който е юноша на Марица и за последно е играл за Раковски.

След първата контрола ст.треньорът на Спартак Манол Георгиев, заяви за официалния сайт на “гладиаторите”, че резултатът е много лош, но не отговаря на реалността заради тежкия терен и многото липсващи играчи, както и прекалено ранният етап на подготовка на отбора.

“Варвара тренират вече много време заедно, това е втората им контрола, докато ние се събрахме само преди 5 дни. Постепенно ще навлезем в нормален игрови ритъм”, бяха още от думите на треньора.

Състав на Спартак в срещата: Радослав Тантиков, Радослав Дошков, Николай Христозов, Христиан Хубенов, Петър Харлов, Кристиян Кумбаров, Рангел Кордов, Динко Михайлов, Анатоли Киков, Тони Станев, Атанас Паскалев

На смяна: Михаил Пърчев, Мирослав Недялков, Галин Георгиев, Иван Джоголов, Валентин Тодоров

Следващата контрола на Спартак е гостуване на Сокол (Марково) на 14 февруари.

spartakpd.info

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker