Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Сърцат Ботев счупи каръка и премаза ЦСКА на “Коматево”

Ботев (Пд) счупи каръка от 7 поредни мача без победа, след като премаза гостуващия ЦСКА с 3:2 в среща от 30-я кръг на “А” група, играна на клубната база на “канарчетата” в пловдивския кв.”Коматево”.  Ботев нанесе своите решителни удари в средата на първата част чрез Марин (33) и в началото на втората чрез Балтанов (50) и Цветков (62). С тази победа “канарчетата” качиха актива си на 42т., но останаха на 6-та позиция в класирането.

Срещата започна нервно, след като и двата отбора направиха по един-два фаула в центъра на терена. Впоследствие Ботев изтегли играта в половината на своя противник, стремейки се да изостри играта. През цялата първа част “канарчетата” разчитаха предимно на бързи нападения през центъра, опитвайки да намерят празните пространства от дълбочина. Добре организираната “червена” защита обаче умело спираше пловдивските нападения.

IMG_0909Усилията на пловдивчани все пак бяха възнаградени  в 33-та минута на срещата, когато след прекрасен пробив на Иван Цветков отляво, финтирал двама противникови футболисти, топката достигна до добре пласирания в наказателното поле Марин, който откри за 1:0. Радостта от гола обаче бе кратка, след като в ответната атака, ЦСКА се възползва от грешно излизане на Михаил Иванов и чрез Тони Силва, който отправи много точен и прецизен удар с глава, изравни резултата за 1:1.

Втората част започна приказно за Ботев, след като “жълто-черните” успяха да нанесат своите решителни удари още в самото й начало! Първо след прецизно центриране на Цветков от пряк свободен удар, успоредно на гол линията, топката достигна до Балтанов, който протегна крак и прецизно я мушна в обратния ъгъл на Господинов, покачвайки до 2:1. След това при една добре разиграна топка отляво, коженото кълбо достигна до Иван Цветков, който бе оставен сам на границата на наказателното  поле. Капитанът на Ботев спря спокойно и със саблен удар покоси “червените” за 3:1 в 62-та минута на двубоя.

IMG_0960След гола на Балтанов ( при 2:1) емоцията в срещата достигна невъобразими граници – при единоборство в наказателното поле на Ботев Николов провокира Силва, а вторият го удари. Това направи и футболистът на Ботев, а Кръстев не си поплю и показа червени картони и на двамата играчи. Така и двата отбора останахас по 10 души.

Леко успокоения се забеляза в редиците на “канарчетата” след увеличаването на аванса си в резултата. От това се възползваха гостите. След една от редките им атаки през втората част, те промушиха топката между централните защитници на Ботев Златков и Николов, тя достигна до Милисавлевич, а той от своя страна намали за 3:2 в 77-та минута на мача. Въпреки опитите на ЦСКА да изравни, статуквото се запази и Ботев се поздрави с една от най-красивите си победи от доста дълго време насам!

Стартови състави:

Ботев (Пд): Иванов, Христов, Николов, Златков, Филипов, Гамаков, Огнянов, Балтанов, Марин, Чунчуков, Цветков (к)

Старши треньор: Петър Пенчев

ЦСКА: Господинов, Тунчев (к), Сънди, Силва, Галчев, Маркович, Милисавлевич, Попович, Оршулич, Кукуч, Фелипе

Старши треньор: Любослав Пенев

Главен съдия: Цветан Кръстев

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker