бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Ботев се справи с Черно море и се затвърди на второто място

Ботев победи Черно море с 2:0 в двубой от 10-ия междинен кръг на News 7 футболно първенство. Ромарио и Анисе вкараха двете попадения за Ботев, а Симеон Райков пропусна дузпа за Черно море.

Началото на двубоя започна с неточен удар на Вандер, а натиска на Ботев не успя да доведе до по-чисти голови положения в първите 10 минути на срещата. В 13-та минута Сивард Спрокел направи една от редките си грешки, откакто е в Ботев. Холандецът не изчисти добре топката и тя попадна на волето на Георги Илиев, който изпрати топката в аут.

В 25-та минута след много хубава атака Ботев поведе. Йордан Христов центрира Анисе остави топката за Ромарио Кортзорг, който не остави шансове за Китанов за 1:0. Ботев натисна сериозно своя съперник в неговото половина и само намесата на Венков и Станчев спасиха гостите от попадения при пробиви на Ромарио.

В 37-та минута Веселин Минев отправи много силен удар, който беше избит от Китанов. В 40-та минута Георги Илиев получи контузия, Илиев все пак се върна на терена и доигра първата част. В добавеното време на първата част Черно море можеше да изравни Сашо Александров центрира опасно Стаховяк изби топката попадна при Михаил Венков, който пробва да прехвърли полския страж на Ботев, но Стаховяк успя да се върне на вратата си и изби в корнер.

На почивката контузеният Георги Илиев беше заменен от Бекир Расим, а в състава на Ботев Вандер беше заменен от Станислав Костов. Втората част започна с две ситуации, в които Черно море предендираше за дузпа, а Георги Иванов изпусна нервите си и беше уцелен с бутилка в гърба.

След това последва много опасна ситуация в 51-та минута Анисе отправи хубав и мощен удар, но Китанов изби в корнер. В 55-та минута Ристосков отсъди дузпа за Черно море, след като Йордан Христов фаулира Симеон Райков в пеналта. Райков застана зад топката, Стаховяк успя да спаси с крак дузпата, след като крилото би в средата на вратата.

В 62-та минута Грънчаров направи грешка като неуспя да изчисти и топката попадна при Бакари, който стреля много неточно. В 73-та минута опасен изстрел на Ромарио премина в аут. В 80-та минута Анисе направих хубав пробив центрира към Костов, но Александър Александров успя да избие корнер, след който не се случи нищо интересно.

В 87-та минута Ботев реши двубоя, Ромарио тръгна от центъра защитниците на Черно море бяха в половината на Ботев холандецът стигна до Китанов и комбинира към Анисе, който на опразнената врата успя да реализира, макар че бранител на гостите се опита да му попречи.  В добавеното време Станислав Костов пропусна да направи резултата класически.

Така Ботев се завърна на победния път, след загубата от Берое в неделя, а Черно море загуби за първи път след 8 поредни срещи без загуба.

Ботев – Черно море 2:0

Голмайстор: 1:0 Ромарио Кортзорг 25 мин. 2:0 Абел Анисе 87 мин.

Изпусната дузпа: Симеон Райков 56 мин.

Жълти картони: Веселин Минев(Ботев), Кирил Котев, Еденилсон Бергонси, Иван Коконов (Черно море)

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел (Елведин Джинич 64), Веселин Минев, Борис Галчев, Томаш Иршак, Ромарио Кортзорг, Луис Педро (Костадин Дяков 60), Вандер Виейра (Станислав Костов 46), Абел Анисе

Черно море: Георги Китанов, Стефан Станчев, Кирил Котев, Александър Александров, Михаил Венков, Георги Илиев (Бекир Расим 46), Даниел Георгиев (Иван Коконов 78), Симеон Райков, Едилсон Бергонси, Сашо Александров (Даниел Младенов 53), Бакари

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker