Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

“Смърфовете” са симпатягите на елита!

„Черно–белите“ са сила, независимо дали са водени от Илиан или Едо и в редиците им играя ветеранът Ванчо или детето Ияд Хамуд.

В Пловдив все повече се слуша рефренът „Любовта е черно–бяла„. И това е така заради новата приказка на тима от парк „Лаута„. „Смърфовете“ показаха през изминалия първи дял на шампионата, че са симпатягите на Първа лига. Без излишни фанфари Христо Крушарски и компания тушираха повечето от родните грандове и подсказаха поне на моменти за сериозна класа.

Треньорите Илиан Илиев и Едуард Ераносян помогнаха за възхода на „черно–белите„. Точно поради тази причина публиката се завърна на стадиона и има сериозно участие в еуфорията на „Лаута“. В тон с това вече я има и новата трибуна „Бесика“, която бе чакана толкова дълго.

За Локо (Пд) важи с пълна сила максимата, че няма стари и млади футболисти. Силата на отбора се прави от ветераните Ванчо Траянов, Мартин Камбуров, Кирил Котев, но и от голобради момчета, като Ияд Хамуд, който беше пуснат на терена на 15-годишна възраст.

Важното е, че в Локомотив се събраха много легенди, които знаят как се постигат резултатите. Отборът се води от Едуард Ераносян и Христо Колев, а близо до клуба винаги е най–големият – Христо Бонев, който е живата емблема на Локомотив. При тази конфигурация е ясно, че успехите са неизбежни, тъй като водачите на „черно–белите“ са свикнали да се „хранят“ с победи. Да не забравяме, че в отбора продължават да играят и основни футболисти, които са шампиони от сезон 2003/04 – Мартин Камбуров, Ванчо Траянов и Кирил Котев, а Александър Тунчев е помощник–треньор в тима. Това осигурява приемственост и е гаранция, че там където е текло, отново ще тече.

Изключително важно, че клубът е стабилен и няма проблем от финансово естество. Собственикът Христо Крушарски се грижи за изкарването на парите. Той вече е спечелен за пловдивската кауза и след първоначалните съмнения изцяло е посветен на клуба и неговото развитие.

Показателно за силата на Локомотив е, че дори Лудогорец се страхува от него. „Смърфовете“ са един от най–неудобните съперниците на „орлите“, което се доказа многократно в последните години. Локомотив винаги е способен да открадне точка или три на Лудогорец, независимо в какво състояние се намира. „Черно–белите“ умеят да се противопоставят на Лудогорец, както в България могат само още два–три отбора – Левски, Черно море и като че ли няма друг.

От „Лаута“ никога не са афиширали амбиции за спечелване на евровиза в края на сезона. С оглед на благоприятната ситуация обаче и разколебаните съперници, това не само е напълно възможно, но и е в рамките на нещата.

Всичко зависи най–вече от треньорите и футболистите, но определено те имат подходяща визия за мачове в Европа. Ераносян знае как да тушира напрежението в съблекалнята, а и по трибуните всичко играе в полза на отбора.

Ясно е, че на „Лаута“ много трудно се играе и се взимат точки, а не е лошо да се припомни, че Левски и ЦСКА–София сърбаха попарата на Локомотив дори на собствените си стадиони. „Черно–белите“ са биткадийски отбор, но имат и изпълнители, които могат сами да решават определени мачове. Остава отборът да стане по–постоянен и може да се нареди дори в Топ 4 на родното първенство. Тогава Локомотив ще покаже, че е господар не само в Пловдив, но и за мащаба на цялата страна.

в.”Меридиан мач”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker