бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивИзвън БългарияФутбол

Ботев (Пд) сред ТОП 5 на непобедимите в Европа! ЦСКА допълва класацията

Представянето на Ботев (Пд) през изминалата година може да бъде повод за гордост за всички фенове на “канарчетата”, които изпратиха 2017-та по най-добрия начин.

“Жълто-черните” вдигнаха Купата и Суперкупата на България, а също така записаха солидно участие в Евротурнирите, къде отпаднаха от португалския Маритимо.

Добрите резултати на момчетата на Николай Киров им спечелиха място в елитната класация на “непобедимите” в Европа, редом с имена на отбори като Интер и Барселона:

Динамо Загреб

26 мача, 155 дни

Миналогодишната кампания бе болезнена за плавите, които за първи път в последните 12 години не бяха короновани като шампион в Хърватска. Отговорът обаче е повече от категоричен – сезонът в страната започна на 15 юли, а Динамо все още не е допуснал поражение и води с 12 точки пред преследвачите си. Във всички турнири серията без загуба на сините достига 26 мача, или 155 дни. Любопитното е, че тимът от Загреб бе отстранен в плейофите на Лига Европа от албанския Скендербег, но без да допусне загуба (0:0 като гост и 1:1 у дома). Това е и най-дългата подобна серия на Стария континент, а Динамо записа 17 победи и 9 равенства. На два пъти сините се спасиха от поражение дълбоко в добавеното време – на 14 октомври (1:1 с Осиек у дома) и на 17 август (1:1 със Скендербег отново на своя земя).

Барселона

23 мача, 119 дни

Сезонът за каталунците започна тежко, след като тимът загуби двете битки с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания. Но оттогава насам (20 август) блаугранас са почти безпогрешни във всички турнири. Възпитаниците на Ернесто Валверде записаха 18 успеха и само 5 хикса за 119 дни и нямат поражение. Прави впечатление страхотната работа в защита, като в този период Барселона допусна само 8 гола във вратата си. Тимът бе най-близко до загуба в две срещи от Примера, когато гостуваше на Валенсия (26 ноември, 1:1) и Атлетико Мадрид (11 октомври, 1:1). В тях изравнителните попадения за каталунците паднаха точно в 82-ата минута. Срещу прилепите точен бе Жорди Алба, а срещу дюшекчиите Луис Суарес. Серията започна след загуба от Реал Мадрид, а кралете се надяват, че ще могат да поставят и нейния край на 23 декември, когато на “Бернабеу” ще се проведе първото Ел Класико за сезона в Примера.

ЦСКА

21 мача, 140 дни

Армейците загубиха за последно на 22 юли от Лудогорец с 0:1. Оттогава насам обаче тимът нареди 21 поредни мача, в които не допусна поражение, а на два пъти се справи и с разградчани – в първенството и Купата на страната. За 140 дни червените направиха само 4 равенства, а 8 останалите 17 двубоя победи. В този период ЦСКА не предотврати загуба в заключителните 10 минути на някоя от срещите си, като най-късното попадение, което попречи за подобно развитие на нещата, бе в домакинството на Ботев Пд на 18 ноември (1:1, автогол на Марин 6 78-ата минута). С тази си серия армейците се нареждат на трето място 8 тази своеобразна класация на Стария континент. Червените под ръководството на Стамен Белчев са задружен колектив и нищо чудно в края на сезона да се поздравят с първа титла от 2008 г. насам.

РБ Залцбург

21 мача 98 дни

Както ЦСКА, така и австрийският хегемон има 21 поредни мача, в които не познава вкуса на загубата, но серията на тима започва доста по-късно – 10 септември. Тя трае 98 дни, а в този период Залцбург записа 8 равенства и 13 победи. Възпитаниците на Марко Розе също така нямат нито едно поражение в групата си в Лига Европа, където завършиха първи. Стартът на тази серия бе положен с двубой срещу Аустрия Виена (2:2, на 10 септември), а именно там биковете бяха най-близко до поражението. Те изравниха дълбоко в добавеното време чрез 25-годишния израелски халф Мунас Дабур. Тимът обаче е на второ място в австрийската Бундеслига заради многото си хиксове, които нареди през кампанията.

Интер

19 мача, 210 дни

Интер е единственият отбор на Стария континент, чиято серия се простира от края на миналия сезон. Нерадзурите взеха последните си 2 мача през 2016/17 8 Серия А с Лацио (3:1) и Удинезе (5:2). По този начин Интер няма загуба във всички турнири цели 210 дни – от 21 май насам. Тимът има 5 равенства в този период и цели 14 победи и е водач в подреждането на Серия А. Миланци бяха близо до загубата само в 2 случая, когато изравниха на Торино (1:1) в 79-ата минута чрез Едер на 5 ноември и при визитата на Болоня, когато Мауро Икарди се разписа за 1:1 от дузпа 13 минути преди края на срещата (19 септември).

Анортозис

16 мача, 119 дни

Анортозис също може да се похвали с дълга серия, в която не познава вкуса на поражението. Тимът от Острова на Афродита няма загуба от началото на сезона в Кипър, или общо 119 дни. В състава се подвизават и двама българи – Иван Бандаловски и Владимир Гаджев. Въпреки дългата си поредица без загуба, Анортозис доста често завършва наравно (6 пъти) и поради тази причина се намира на второ място в първенството след АЕК Ларнака. Отборът на два пъти се спаси от поражение в 90-ата минута – срещу новия отбор на Ивайло Петев Омония (1:1, 28 октомври) и срещу АЕК Ларнака (1:1, 30 септември).

Ботев (Пд)

15 мача, 87 дни

Ето, че идва ред и на втория български представител в тази своеобразна класация. Канарчетата завършиха годината по подобаващ начин, достигайки полуфиналите на Купата на страната с успех над Етър с 3:0. От 21 септември насам пловдивчани нямат загуба във всички турнири, или, казано по друг начин, общо 87 дни и 15 мача. Разбира се, равенствата бяха доста – б, но това не омаловажава страхотната работа, която вършат Николай Ки¬ров и неговите момчета. Най-критичният момент в тази положителна серия бе гостуването на Царско село в турнира за Купата на България, когато Виана в последната минута изравни за 2:2 и докара мача до продължения, в които Ботев спечели с 4:3.

Атлетико Мадрид

15 мача, 78 дни

Редом до Ботев е и Атлетико Мадрид. Дюшекчиите също не познават поражението в 15 поредни мача във всички турнири, а серията им започна на 30 септември, когато направиха 0:0 с Леганес. Всъщност възпитаниците на Диего Симеоне са рекордьори по равенства от първите 8 в тази класация. В 8 от 15-те двубоя те завършиха хикс, което означава повече от 50% от срещите. Любопитното е, че само в 3 от мачовете бяха отбелязани 3 или повече гола, което за пореден път доказва теорията, че Диего Симеоне разчита на солидната си защита, за да трупа положителни резултати.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker