Ботев ПловдивФутбол

Санкт Пьолтен разгроми аматьори на старта на купата, австрийците с едва втори успех

Санкт Пьолтен изигра първия си официален мач за новия сезон. Австрийците, които съперник на Ботев в Лига Европа започнаха успешно похода си в турнира за Купата на Австрия, след като през миналия сезон изненадващо достигна до финала това е най-големият успех на тима като загуби от шампиона Ред Бул Залцбург с 4:2 и си осигури дебютно участие в Лига Европа.

Съперник на тима беше Адмира Технопол, който е аматьорски и играе в 4-то ниво на австрийския футбол. Като гостите от Санкт Пьолтен нямаха проблеми и се справиха с 8:0 и продължават напред в турнира.

Санкт Пьолтен успя да запише само една победата в контролните си срещи през лятната подготовка. Тимът от второто ниво на австрийския футбол и съперник на Ботев във втория предварителен кръг на Лига Европа изигра 6 контроли и записа 1 победа, 1 равенство и 4 поражения при голова разлика 10:15.

В първата си контрола на 14 юни Санкт Пьолтен загуби именно от Ботев с 4:2, като “канарчетата” надиграха тотално своя съперник.
Три дни по-късно Санкт Пьолтен допусна загуба и от Виенер Неущад с 1:2, който е участник в Бундеслигата (първото ниво на австрийския футбол). Виенер завърши на 8-то място в крайното класиране през миналия сезон на 10 от изпадналия Вакер Инсбрук.

На 20 юни австрийците се изправиха срещу Газовик, който играе във второто ниво на руския футбол и миналия сезон беше 5-ти
и не успя да стигне до 4-то място, което даваше право на плейоф. Двубоят завърши 2:2. На 24 юни Санкт Пьолтен записа и най-разгромната си загуба от началото на контролите като падна от 4-ия в  Австрия Аустрия Виена с 6:0, гранда от Виена си отмъсти на втородивизионния отбор, след като именно заради Санкт Пьолтен Аустрия не се класира за евротурнирите.

На 27 юли Санкт Пьолтен най-накрая победи. Тимът записа разгром над СКУ Амстетен с 5:1, който играе в третото ниво на австрийския футбол. На 6 юли австрийците играха и последната си контрола през лятната подготовка. Те озориха доста холандсия гранд ПСВ Айндховен, който победи с 1:0.

Първата среща между Ботев и Санкт Пьолтен е в четвъртък от 19:45ч на стадион “Лазур” в Бургас. А реваншът е на 24 юли от 22:05ч. на стадион “НВ Арена” в Санкт Пьолтен.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker