бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Само в TribunaPlovdiv.bg: Кои са играчите на Маритимо? (факти и статистика)

Португалският Маритимо се изправя на пътя на Ботев (Пд) в третия кръг на Лига Европа. След четири перфектно изиграни мача в турнира и трите победи над Партизани (3:1 в Тирана и 1:0 в Бургас) и Бейтар (4:0 в Бургас), “канарчетата” ще имат нелеката задача да преодоляват шестия през миналата година в Португалия, в опит да се доберат до плейофите на втория по сила турнир на Стария континент.

Какво обаче трябва да знаем за съперника на Ботев (Пд) и какви са неговите силни и слаби страни преди мачовете между двата тима?

Маритимо разполага с почти 19-милионен бюджет, в сравнение с 4-те милиона, на които разчитат “канарчетата”. През изминалия сезон Маритимо финишира на 6-то място във вътрешния шампионат, като регистрира с 50 т. от 13 победи, 11 равни и 10 загуби, при голова разлика 34-32. Това идва да покаже, че Маритимо е тим, който предимно разчита на защитата, като тимът има третата по сила отбрана във вътрешния шампионат след тези на грандовете Бенфика и Порто.

Много би било трудно да прогнозираме с какъв състав ще излязат островитяните срещу Ботев (Пд) в четвъртък и кои ще бъдат титулярните играчи, тъй като на практика отборът смени целия си състав през лятото. В тима пристигат цели 14 нови футболисти и си тръгват 11. В отбора преобладава португало-бразилската палитра от играчи. По 13 са бразилците и португалците.

Ето кои ще бъдат главните действащи лица за Маритимо в мачовете с Ботев (Пд):

Чарлс Марсело да Силва – вратар (4 февруари 1993г., Бело Оризонте, Бразилия)

23-годишният бразилски страж преминава в Маритимо през зимата на 2016г., като за година и половина записва 20 мача под рамката на вратата на островитяните. Чарлс стартира като титуляр в единствената предсезонна проверка на Маритимо преди мачовете с Ботев (Пд) преди няколко дни срещу Лас Палмас (1:1) и записа едно полувреме игра. Иначе той, като всеки един латиноамерикански играч, се стреми да акостира един ден в Европа. Неговата кариера започва в юношеските формации на местния Крузейро, когато е на 16г. След 4-годишна подготовка с този тим, Чарлс се мести в Рио де Женейро и започва да трупа опит в елитния Вашку да Гама. Там записва 9 официални мача за Вашку преди да премине в Маритмо със свободен трансфер. Той е висок вратар – 1, 86м, и много уверен при центрирани и високи топки.

Адмир Абедзадех – вратар (26 април 1993г., Техеран, Иран)

Лига Европа: Ботев (Пловдив) – Маритимо! bet365 ти предлага специален 100% Депозит Бонус от 100 лв. и страхотни коефициенти за победа на Ботев. Виж повече сега от ТУК.

Част от Маритимо от зимата на тази година, след като идва от третодивизионния Барейрензе. Въпреки че е едва 24-годишен, Адмир има сериозна визитка, натрупана най-вече в юношеските си години. Едва на 15 години той се мести в Англия, за да кара проби в тимове като Тотнъм, Арсенал и Брентфорд. След кратка одисея в още няколко лондонски клуба, Адмир се връща в родината си, тъй като не може да му бъде издадена виза за Обединеното кралство – нещо, което му пречи да подпише професионален договор, с който и да е клуб. През 2011г. прелита Атлантика, за да се присъедини към ЛА Блус, но там не адаптира особено и отново се връща в Иран. През сезон 2016/2017г. вече е в Поругалия, където играе за Барейрензе, а малко след това става част и от Маритимо.

Роберто де Жесус Машадо – Бебето – десен бек (1 януари 1990г., Лагарто, Бразилия)

Изключително работлив и сърцат десен бек, който със сигурност ще създаде много проблеми на лявата зона на Ботев (Пд). За Бебето, както е познат Роберто Машадо, Мартимо е първото европейско предизвикателство във футболната му кариера. Той подписва 3-годишен договор с тима от о.Мадейра през юли тази година. Юноша е на бразилския Баия, като до момента е играл единствено в отбори от своята родина. Все още не може да се прецени до каква степен ще бъде полезен на своя тим, тъй като има едва един записан мач – във въпросната контрола срещу Лас Палмас (1:1).

Маурисио Антонио – централен защитник (6 февруари 1992г., Сао Пауло, Бразилия)

Маурисио е един от стълбовете в отбраната на Маритимо. Пристига на о.Мадейра през зимата на 2016г. и незабавно се превръащ в основен защитник в тима на Даниел Рамос. Изиграл е 27 мача за тима и има 3 гола. Умее да се включва добре при статични положения и да бележи попадения с глава. Здрав е физически и със сигурност ще бъде голяма бариера пред нападателите на Ботев (Пд) по пътя към гола. Започва кариерата си в Сао Пауло, чийто юноша е. През 2015г. пристига в Европа под наем във втория отбор на Порто, където прави впечатление на скаутите на Маритимо.

Луиз Мартинш – ляв бек (10 юни юни 1992г., Ламего, Португалия)

Мартинш е едно от звездните имена в селекцията на Маритимо през това лято. Той дойде пристига на “Райския остров” преди няколко седмици под наем от испанския Гранада – наемът свършва през лятото на 2018г. Мартинш е юноша на Бенфика, като цели 4 години (2007-2011г.) е част от школата на “Лисабонските орлите”. През 2011/2012г дори пробива в първия тим, обличайки фланелката на гранда от Лисабон в 4 срещи. Едва 25-годишен той има немалък опит както в испанското, така и в португалското първенство. В Испания се състезава за Осасуна (под наем) и Гранада, като общо записва 14 срещи. В Португалия прави име като играч на Жил Висенте, където през сезон 2013/2014 играе 40 мача и вкарва 2 гола. Неговата коронна позиция е на левия бек и може да снове по целия ляв фланг на защитата/атаката на своя тим.

Зейнадин Жуниор – централен защитник, вътрешен халф (24 юни 1988г., Мапуто, Мозамбик)

Изключително всеодаен африкански играч. От лятото на тази година официално е част от тима, след като преди това кара 6-месечен период под наем в тима от китайския Тянджин Теда. Изявите на бранителя се нравят на Даниел Рамос и неговия щаб и те привличат играча като свободен агент. Има над 44 мача за националния отбор на Мозамбик и е основен футболист в селекцията на своята страна. По всяка вероятност ще заеме мястото си в сърцето на защита в първия мач в Ботев (Пд) в четвърътк на ст.”Лазур” в Бургас.

Ердем Шен – вътрешен халф (5 януари 1989г., Брюксел, Белгия)

Син на турски, Ердем в Белгия и започва кариерата си в местния Шарлероа. Последователно преминава в швейцарския Кройцлинген и турските Ризерспор и Гюресунспор, но така и не записва мачове, а кариерата му бележи значителен спад. Подемът идва през 2012г., когато подписва с елитния турски Самсунспор, където за два сезона записва 55 мача и вкарва 4 гола. Газиентеп спор е следващото стъпало в каериерата на Шен, като и там в два сезона се представя на високо ниво (44 мача, 5 гола) и насочва интереса към себе си от немалко клубове от континента. Маритимо се оказват най-настоятелни и през лятото на миналата година халфът подписва договор с островитяните. Шен е типичният “черноработник” в средата на терена. Със своите 1,8 м покрива голям периметър от средата на терена и рядко пропуска висока топка зад себе си.

Ебер Беса – полузащитник (22 март 1992г., Бело Оризонте, Бразилия)

Беса е много техничен атакуващ полузащитник, който със сигурност ще създаде главоболия на Ботев (Пд). Характерната му бразилска импровизация позволяваща на Беса да гради атаките на Маритимо. Юноша на Крузейров в Кампеонато Бразилейро, Беса често е отдаван под наем в тимове от Азия и Латинска Америка. В Маритимо е от зимата на 2015г., но до началото на 2017г. така и не се бе превърнал в основна част от тима, с едва 11 мача. През новата кампания обаче се очаква спортно-техническият щаб да дава повече шансове на Беса в стартова “единайсеторка”.

Едгар Коща – нападетал, дясно крило (14 април 1987г., Камара де Лесбос, Португалия)

Коща е едно от основните остриета в атаката на Маритимо. Много бърз и повратлив игррач, с над 200 мача в португалския шампионат. Юноша на Униао Мадейра, за който на 19 години прави професионален дебют (78 мача, 7 гола), Коща е играл също в елитните Насионал (54 мача 6 гола) и Морейрензе (14 гола, 2 мача), преди да премине в Маритимо през лятото на 2014г. През 2012г. преминава неуспешен пробен период в английския Уест Хям. За островитяните е вкарал 9 гола в 86 двубоя и непременно ще бъде главният виновник за неприятености в наказателното поле на Ботев (Пд) в двата предстоящи мача между двата тима.

Родриго Пиньо – нападтел (30 май 1991г., Германия)

Пиньо е бразилец с германски корени. Роден в най-многолюдната европейска страна, поради факта, че баща му Нандо по това време игреае за Хамбургер СФ. Футболната му кариера започва през 2010г., когато започва подготовка с бразилския Бангу. През 2015г. стига до тима на Брага, записвайки 25 мача и вкарва 8 гола за 2 сезона. Това се харесва на Маритимо, които привличат нападателя през новия сезон.

Виктор Люмберг – нападател (22 март 1992г., Солна, Швеция)

Единственият скандинавец за цвят сред цялата португало-бразилска палитра в тима на Маритимо. Люмбер няма нищо общо с легендарния шведцски национал Фреди Люмберг, но със сигурност прихванал нещо от голмайсторския талант на своя сънародник. Виктор е юноша на АИК Стокхолм (1995-2007г.), за който има 86 мача и 12 гола в периода 2009-2013г. Последните 4 сезона също са много силни за играч, който се подвизава в датски Рандърс – 119 мача, 24 гола. През лятото на този сезон се превръща в поредното ново попълнение на Маритимо. Няма как Николай Киров да не вземе под внимание качествата на Люмберг, който ще бъде една от главните заплахи за вратата на Иван Чворович.

Рикардо Валенте – нападател, дясно крило (3 април 1991г., Порто, Португалия)

Лига Европа: Ботев (Пловдив) – Маритимо! bet365 ти предлага специален 100% Депозит Бонус от 100 лв. и страхотни коефициенти за победа на Ботев. Виж повече сега от ТУК.

Това лято дойде от Витория Гимараеш, но през 2016/17 игра в Пасош де Ферейра под наем. Най-силният му сезон бе през 2014/15, когато вкара общо 17 гола в първа и втора дивизия за Гимараеш и Лейшоеш. Дори има малък европейски опит. Записа два мача за Витория при отпадането от австрийския Алтах през лятото на 2015-а (1:2 и 1:4).

Даниел Рамош – старши треньор (25 декември 1970г., Вила до Конде, Португалия)

Бивш португалски играч на Рио Аве и Бейра Мар. Не рпави кой знае каква състезателна кариера, но има много опит като треньор. Още през 2001г. (31 години) става наставник на Вилановенз, като е водил 14 тима в своята кариера. От 2016г. е старши треньор на Маритимо, като клсира тима на 6 място през миналата кампания.

TribunaPlovdiv.bg

Шестият в Португалия застава на пътя на носителя на Купата на България…

Шестият в Португалия застава на пътя на носителя на Купата на България…

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker