бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивИз градаФутбол

Рожденикът в Ботев: Пожелавам си нов европоход, пет отбора имат шанс за титлата

На 12 февруари рождения си ден празнува един от големите любимци на “жълто-черната” публика – Йордан Христов. Десният защитник на Ботев прекрачи прага на 30-те години на обичайно за последните години място – в лагерна обстановка, далеч от дома. Юбилейния за Данчо ден започна с поредната тренировка в Кипър. Преди нея той прие поздравленията на треньори и съотборници, а след това сподели как се чувства на личния си празник за официалния сайт на клуба.

–     Данчо, Честит рожден ден! Какво си пожелаваш за празника?

–     Благодаря! Пожелавам си най-вече здраве. Това е най-важното. И още по-хубави емоции с Ботев в европейските турнири.

–     Влизаш в така наречения “Клуб 30”, как се чувстваш?

–     Много добре. Физически не се чувствам по-различно, отколкото на 20 или 25 години, само съм по-зрял оттогава. Усещам се пълен с енергия и желание да играя футбол. Дано това усещане да продължи по-дълго.

–     С екипа на Ботев имаш зад гърба си вече 2,5 сезона. Кои са най-хубавите и най-лошите ти спомени в този период?

–     Най-лошите ми спомени са от първите 6 месеца, когато отборът тръгна лошо в “Б” група. Това беше началото ми в Ботев и то бе съпътствано от сериозно напрежение. Хубавите моменти започнаха от баража за влизане в А група, след което те станаха много в елита. Пикът на положителните емоции бяха мачовете в евротурнирите, но като цяло да играеш за Ботев е страхотно усещане и не съжалявам за нищо, което се е случило в този период.

–     Наложи ти се да играеш на няколко поста. Трудно ли свикна с ролята на защитник, като се има предвид, че винаги преди това си имал доста по-офанзивни функции?

–     В началото не ми беше лесно, но когато получих шанс трябваше да се възползвам и се радвам, че се получи. С течение на времето свикнах и вече се чувствам комфортно на като десен защитник. В крайна сметка важното за един футболист е да е на терена. За мен също това е водещо, постът не е от толкова голямо значение.

–     Като десен защитник стигна и до националния отбор. Сигурно си амбициран да затвърдиш мястото си и там?

–     Мястото ми в националния отбор е свързано единствено с представянето ми в клуба. Ако играя на необходимото ниво за Ботев и националният селекционер сметне, че мога да му бъда полезен, аз съм на разположение. Всеки иска да играе за отбора на своята страна.

–     Какво очакваш от пролетния дял в първенството, който започва след по-малко от 2 седмици?

–     Ще бъде много интересна пролет, защото повечето футболисти в българското първенство за първи път ще се сблъскат с плейофния формат. В първата седмица има много равностойни отбори и ни очакват много завързани мачове. Това ще бъде изпитание за всички, защото нивото на концентрация до голяма степен ще бъде решаващо. Възможно е всеки отбор да влезе в положителна или негативна серия и затова развоят на първенството е почти непредвидим. От нашия отбор очаквам да изпълни целта си и да се класираме за следващото издание на евротурнирите. Разбира се, би било страхотно ако успеем да вдигнем и купата.

–     Следиш ли случващото се в другите отбори и кои според теб ще бъдат най-сериозните съперници на Ботев за евроквотите?

–     Нормално е да следим какво се случва в другите отбори, но сме се фокусирали върху нашата подготовка. Що се отнася до битката за първите три места, мисля че Лудогорец и Литекс имат доста добър аванс и са с най-добри шансове да заемат първите две места. Предполагам, че в борбата за тройката до край ще участваме ние, Левски и ЦСКА. 

–     Ще стигне ли на Ботев времето за стиковка, след като подсилихме състава с шестима нови играчи?

–     Нямаме много време наистина, но все пак сме професионалисти и трябва да успеем. Всеки един от нас трябва да направи всичко възможно, за да се сработим и да влезем готови за важните мачове, които ни очакват.

–     Една от целите на Ботев е да се работи с младите футболисти. В този смисъл как виждаш младоците, които изкараха подготовката с отбора?

–     Мога да кажа, че сред тях има момчета с добри качества. Днешният футбол обаче, освен качества, изисква и много работа. Те трябва да се учат и развиват всеки ден, за да заслужат шанса си, а след това ще трябва и да го използват. Всичко зависи от тях.

–     Искаш ли да кажеш нещо на привържениците на Ботев?

–     Пожелавам им преди всичко здраве. Нека бъдат с нас и в хубавите, и в лошите моменти, защото подкрепата им е много важна за отбора.Надявам се да им даваме много поводи да бъдат щастливи.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker