Локомотив ПловдивФутбол

“Рестартиран” Локомотив търси преломния момент на своя сезон срещу шампиона…

Днес от 17:30ч. отборът на Локомотив (Пд) посреща шампиона Лудогорец в среща от 16-ия кръг на Първа лига.

И двата тима допуснаха загуби в предишния кръг и сега ще опитат да се върнат на победния път. За гостите обаче нова грешна стъпка може да бъде доста неприятна, защото така има реален шанс “орлите” да сдадат първото място, ако преди това ЦСКА-София успее да победи Ботев (Пловдив).

Разградчани няма да могат да разчитат на наставленията на своя треньор Димитър Димитров в този мач. Херо продължава да изтърпява наказанието си и ще гледа двубоя от трибуните.

Цифрите обаче показват, че “орлите” нямат загуба като гост от началото на кампанията, а освен това са отборът с най-много отбелязани голове в мачовете извън дома – 19. Общата статистика в мачовете между двата отбора е силно в полза на Лудогорец. “Зелените” имат 11 победи и само 4 равенства и 4 загуби на сметката си.

От друга страна обаче Локо е един от неудобните съперници за Лудогорец. Пловдивчани успяха да удържат нулево реми в гостуването си на “Лудогорец Арена” през първия полусезон. Ако и днес не допуснат попадение в своята врата, “Смърфовете” за втори път ще успеят да завършат сезона без допуснат гол в мачовете си с разградчани – нещо, което никой друг отбор не е успявал да постигне. Локо вече веднъж е правил подобно нещо през сезон 2011/12 година, когато първият мач в Каварна завършва 0:0, а във втория полусезон на “Лаута” пловдинчани печелят с 1:0.

Въпреки, че трябва да мислят и за предстоящия си мач с Истанбул ББ в Лига Европа, лудогорци едва ли ще си позволят подценяване на днешната среща. В отбора няма особени кадрови проблеми и треньорският щаб ще заложи на най-доброто, с което разполага. очаква се на вратата да започне Ренан, а пред него ще действат карето Сисиньо, Пластун, Моци и Натанаел. Анисе и Дяков ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Марселиньо ще има ролята на плеймейкър. Вандерсон и Лукоки ще стартират на крилата, а атаката ще води Мисиджан.

В същото време Локомотив не може да разчита на контузения Пиргов и наказания Крумов. В тяхно отсъствие наставникът Бруно Акрапович вероятно ще пусне в игра Диау под рамката и Пашов, Везалов, Николов и Муса в защита. Фрикеш и Банович ще са двойката в средата на терена , а Бакалов и Райнов ще действат на крилата. Атаката ще води Мартинович, а зад гърба му ще действа Серджо.

Вероятни стартови състави:

Локомотив (Пд): Диау, Пашов, Везалов, Николов, Муса, Фрикеш, Банович, Серджо, Бакалов, Райнов, Мартинович

Лудогорец:: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Мисиджан

Главен съдия: Стефан Апостолов

Локо (Пд) преследва уникално постижение срещу Лудогорец

Локо (Пд) преследва уникално постижение срещу Лудогорец

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker