бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Размисли за нивите и… цифрите

Къде се намира Ботев Пловдив? Силно или слабо е представянето на „канарчетата” след първата третина на сезона? Кандидат-шампион или отбор на проблясъците са „жълто-черните”? Все въпроси, които знайни и незнайни специалисти започнаха да задават след загубата на пловдивчани в „Надежда”. И рано-рано с удоволствие да плачат на чуждия гроб. Ако изобщо има такъв!

Нека да погледнем цифрите. Те точно и ясно казват всичко. А то е категорично – Ботев има най-много точки в класирането между отборите в първата седмица. И то без загуба!!! 12 пункта, с един повече от временния лидер Литекс! „Канарчетата” не загубиха, нещо повече – не допуснаха гол при гостуванията си на първия – Литекс, втория – шампиона Лудогорец и третия – ЦСКА! Категорично размазаха градския съперник Локомотив и взеха скалпа на Левски, когато този тим бе доста далеч от кризата, в която е в момента! Безспорно тези цифри трябва да вдъхват оптимизъм на бултрасите. Все пак любимият им тим ще играе с тези отбори и в решителната финална фаза на първенството!

Така, че „сезонът на канарчетата” до този момент никак не е лош. Той стартира прекалено рано, но до сега носи основно приятни емоции на своите фенове. След дълго отсъствие тимът се показа в Европа, и то как! Шест мача без да загуби нито един! Отпадна от Щутгарт, който после бе отупан от Риека. Но хърватите за разлика от Ботев играят почти всяка година в евротурнирите! Да не забравим, че при този треньорски щаб Ботев продаде играч в най-доброто първенство в света – германската Бундеслига!

Като стана дума за треньори Станимир Стоилов със сигурност има своите кусури. Самият факт, че „жълто-черните” губят точки срещу тимове от втората седмица говори за проблеми с мотивацията и концентрацията на неговите футболисти. Но да бъде осмиван, че иска футболът да се играе на хубави терени е меко казано тъпо. Как да наречеш терена на Локомотив София, щом миналата година капитанът на същия отбор го нарече „нива, на която дори да пуснеш кон и той ще счупи крак”. И защо, аджеба, собственикът на Ботев да прави страхотни тренировъчни бази? Да си тренират неговите футболисти едно, а като отидат в „Надежда” да палят свещи за да отиде топката в желаната от тях посока? Някак си не се връзват нещата?

Тук трябва да се намеси и Лицензионната комисия! Когато един терен е негоден за игра, просто стадиона не получава лиценз! Както стана наскоро със съоръжението в Несебър!

Дали Стоилов работи правилно, показват фактите! Те ще потвърдят това в края на сезона! Всичко останало е говорене, колкото да не се мълчи! И да покажем, че в България не обичаме успелите и тези които обичат работата си!

Източник: gong.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker